banner137
banner25

Gürkan "Samsun’a atılan o ilk adım bir milletin kurtuluşu ve doğuşu oldu!"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “102 yıl önce 16 Mayıs’ta İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile yola çıkan bir çift mavi gözün 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basışı, Samsun’a atılan o ilk adım bir milletin kurtuluşu ve doğuşu oldu” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gürkan 19 Mayıs kutlamaları kapsamında tüm vatandaşları balkonlarına Türk Bayrağı asmaya davet ederek şöyle konuştu:

“102 yıl önce 16 Mayıs’ta İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile yola çıkan bir çift mavi gözün 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basışı, Samsun’a atılan o ilk adım, devleti ve bayrağı için asla pes etmeyen bir milletin yeniden dirilişidir. İstikbalimizi kazanmak ve istikbale emin adımlarla yürümek için atılan bu ilk adım özgürlüğümüz için, bağımsızlığımız için, Kurtuluş Savaşı için atılan ilk ve en önemli adımdır. 102 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı bu ilk adımla Türk Milleti, vatanın bir bütün olduğunu ve parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır.

19 Mayıs 1919 yok olmak üzere olan, yenilmiş, onuru zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanı uğruna tekrar ayağa kalktığı; milleti, vatanı ve bağımsızlığı için tüm mazlum milletlere örnek bir mücadele sergilendiği bir dönemin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün Türk Milletinin kurtuluşu ve vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919`da başlattığı hareketle, milletimizin sönmek üzere olan umutları canlanmış ve sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından Türk gençliğine emanet edilmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak ise gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

Ulu Önderimiz, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” sözleriyle gençlere olan güvenini vurgulamış; bu ülkeyi ve geleceği gençlerin tükenmez enerjisi, hayal gücü ve parlak vizyonuna emanet etmiştir.

İşte bu nedenledir ki sizler, ülkemizi Atamızın işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için yılmadan usanmadan çalışmalı; geleceği bilim, akıl, sanat ve teknoloji ile yoğurmalı, emin adımlarla yarınlara yürümelisiniz. Yürekten inanıyoruz ki sizlerin varlığı, çalışkanlığı ve dinamizmi ülkemize değer katmaya, ülkemizi geleceğe taşımaya devam edecektir.

Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Ulu Önder, eşsiz lider, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30