banner137
banner25

Gürkan “konuşursam belgeyle konuşurum!”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan seçim arenasının zaman daraldıkça kızışmaya başladığını ve bu kızışma sürecinde bazı adayların çirkin saldırılarının başladığını belirterek “ben seçimler başlamadan önce bir şey söylemiştim.Hatırlayacaksınız! Demiştim ki; bu seçimleri Edirne'ye ve Edirnelilere yakışır, demokratik bir biçimde geçirelim.Siyaseten eleştirelim, yaptı, yapmadı eleştirelim.Çoluk, çocuk,ailelerin bu işe karıştırılması bel altı vurma olmasın demiştim”diyerek son günlerde yaşanan mesnetsiz eleştirilere cevap verdi.

Bazı adayların yerli yersiz eleştirilerini duyduğunu ve ortaya atılan yalan ve iftiradan ibaret olan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirten başkan Gürkan,seçimler yaklaştıkça adayların her şeyi kullanmaya başladıklarını ifade etti.

Mal beyanı konusunda kendisi ile ilgili ortaya atılan bir iddiaya cevap veren Gürkan “Seçimler yakın olduğu için rakiplerimiz her şeyi kullanmaya çalışıyorlar.Doğru mu, yanlış mı, geçerli mi, geçersiz mi, haklılık payı var mı, yok mu bakmadan her türlü saldırıyı yapıyorlar? Ben seçimler başlamadan önce bir şey söylemiştim.Hatırlayacaksınız!Demiştim ki; bu seçimleri Edirne'ye ve Edirnelilere yakışır demokratik bir biçimde geçirelim.Siyaseten eleştirelim.Yaptı, yapamadı eleştirelim.Çoluk, çocuk,aileler bu işe karıştırılması, bel altı olmasın demiştim.Ama özellikle son günlerde,özellikle bazı arkadaşlar işin tadını kaçırmaya başladıklarını söyleyebilirim.Yani siyasi rakip gibi değil,düşmanca bir tutum ve tavırla saldırıyorlar.Komik şeyler var bir tanesini söyleyeyim. Biz kamu görevlileri,seçilmişler de seçildiği zaman mal beyanı veririz.Valilikte dururu bu beyanlar.Mal beyanımız da bir değişiklik olduğunda da bir ay içerisinde yenisini vermek zorundayız,kanun böyle diyor!Yapıyoruz da. Bizim mal beyanımız orada. Benimle ilgili mesela Bulgaristan'da gazinolara gidiyor kumarhanelerde kumar oynuyor kumardan 40 45 milyon TL para kazanmış ve mal beyanında böyle göstermiş diye bir dedikodu var.Benim mal beyanım Edirne Valiliği’nde. Herkes gidip baksın.Böyle ahlaksız şerefsiz aslı astarı olmayan şeyler çok hoş değil. Her şeyden önce beni 5 yıldır Svilengrad’da gören bir kişi varsa söylesin.Çay içmeye daha gitmedim.Son 5 yıldır çıksın gören varsa ispat etsin,ben her şeyi kabul etmeye hazırım”şeklinde konuştu.

Dedikokuyla,yalan yanlış uydurma olaylarla milletin aklını karıştırmaya kimsenin hakkının olmadığını belirten Recep Gürkan iddiaları ortaya atanların seviyesine düşmeyeceğini ve gerçekleri konuşmaktan da çekinmeyeceğini belirterek “Bu Şehirde hep söylüyorum kadına hakaret eden, kadına şiddette bulunan, kadına tecavüz edene yer yok!Aynı şekilde çocuk tecavüzcülerine, çocuğa şiddet uygulayanlara, çocuk istismarcılarına da yer yok!Bu şehirde bunu da bundan sonra haykıra haykıra söyleyeceğim.Çocuk tecavüzcüleri ile bir arada olanları da söyleyeceğim.Bunların kimler olduğunu, kimler yapıyorsa hepsini söyleyeceğiz.Gerçekleri söyleyeceğiz.İftira asla atmayacağım.Arkasında duramayacağım hiçbir şey söylemeyeceğim.Belgesi olmayan hiçbir şey söylemeyeceğim.İftira da atmayacağım onlar gibi olmayacağı”dedi.

Ak parti Belediye Başkan adayı avukat Koray Uymaz’a “kardeşim.çocuğum”diyerek gönöderme yapan Gürkan özellikle belediye imkanları ,ile başlatılan alt yapıya yönelik eleştirilere cevap verdi ve “Bizim şu anda altyapıda kullandığımız borular HDP adı verilen borular.Yani yüksek basınca dayanıklı su boruları bunlar.Yüksek basınca 10 atmosfer basınca dayanıklıdır.Bazı arkadaşlar Pimaş dedi.Ya pimaş boruyu bırakın 10 atmosfer basıncı su vermeyi 1 bar verseniz, kağıt gibi yırtılır.Bilmedikleri için anlatayım arkadaşlara şu anda kullanılan boruların 1 santimetresi bunun testleri yapılıyor. 28 santime kadar uzayabiliyor.Esnek borular bunlar. Bakın bu kadar yüksek basınca dayanıklı borular bunlar burada arkadaşlar hayatları boyunca yonca tarlasından başka bir şey görmedikleri için,yonca sulamaktan başka bir şey yapmadıkları için zannediyorlar ki hayat bundan ibaret.Hayat ondan ibaret değil.Hayatın içinde birçok teknoloji var sevgili kardeşim,çocuğum.Birçok teknoloji var.Biraz teknolojiye çalışın”cevabını verdi.

Son günlerde suların çeşmelerden bulanık akması ile ilgili yöneltilen bir soruya da açıklık getiren Gürkan “Arkadaşlar çamurlu sular şundan kaynaklanıyor.Biz Aralık 2017 den bu yana Kırklareli Kayalı Köyü barajı'nda su alıyoruz.58 kilometre mesafeden.Biliyorsunuz bu baraj açık bir baraj.Aldığımız su doğrudan Lalapaşa kavşağındaki yeni arıtma tesisimize geliyor.Burada suyun içerisine gözle görülemeyen ama var olan tortuların çökmesi için Demir 3 klorür diye bir malzeme kullanılıyor. Geçtiğimiz günlerde arkadaşlar bu Demir 3 klorür maddesini fazla kullanmışlar.Ondan suyun renginde bir sararma meydana geldi.O düzeldi şu anda.Bu sadece suyun rengi ile ilgiliydi.Kalitesinde herhangi bir problem yoktu.Hijyenik koşullarda sağlık koşullarında en küçük bir şey yok.Çünkü saatlik tahliller yapılıyor.Burada arkadaşlar bu malzemeyi farkında olmadan biraz fazla kullanmışla sebebi bu.Bir diğeri de zaman zaman patlaklar oluyor.Özellikle eski boruların olduğu yerlerde.Bu patlaklar kırılma noktasına gelmişse oradan kesiliyor ve araya yeni boru ilave edilerek tamiratı yapılıyor. Tabii borunun içindeki su şebekenin içindeki su boşalıyor.Borunun içi 30 yıldır korozyon tutmuş tekrar oradan boşalmış boruya tazyikli bir şekilde su geldiğinde o borunun çeperlerinde ki tortular korozyonlar hepsi renk kirliliğine sebep oluyor.Hadise bu!O da kısa sürede geçiyor”diyerek endişelenecek bir durum olmadığını ifade etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30