banner78
banner25

Gürkan “kırmızıdan dolayı hayal kırıklığına uğradık!”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı haritaya göre Edirne’nin çok yüksek riskli iller arasında yer almasının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirnelilere tedbirlere uymaları konusunda çağrıda bulundu. Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Evet biz kırmızıyı severiz, kırmızı olsun 5 lira fazla olsun deriz, Edirne kırmızı bizim aşkımızdır ama Covid kırmızısını hiç sevmiyoruz. Şimdi el birliğiyle bu Covid kırmızından kurtulma zamanı” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantı sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.

“KIRMIZIDAN DOLAYI BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”

Sağlık Bakanlığı’nın COVİD-19 kapsamında yeni bir değerlendirme sürecine girdiğini ve önceki gün açıklanan yeni veriler sonucunda Edirne olarak büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Artık kentler 100 bindeki ortalama vaka sayısına göre 4 renk ile ayrılarak, o kentteki faaliyetlerin hangilerinin kapalı, hangi faaliyetlerin açık; hangi sınırlamaların kaldırılacağı, hangi sınırlamaların devam edeceğini belirleniyor. Yöntem olarak doğru bir yöntemdir. Burada bir noktada o kentte yaşayan vatandaşların kendi kendini disiplin etmesi de amaçlanıyor. Maalesef Edirne yaz aylarında sıfır vakalardan, Türkiye’nin en düşük vakalı illerinden biriyken son birkaç aydır çeşitli nedenlerle en yüksek vakalı illerden birisi haline geldi. 8 Mart 2020’den beri sahada olan Edirne Belediyesi ve Edirne İl Özel İdare ekipleri, Edirne Valiliği, Sağlık Bakanlığı ekipleri ve diğer kurumlara ait ekipler büyük bir özveriyle pandemi ile mücadele etti, etmeye de devam ediyor. Bir yıldır ekiplerimiz bir gün dahi sahayı terk etmediler. İnanılmaz bir mücadele, inanılmaz bir efor sarf edildi. Başka işlerimizi ve projelerimizi durdurarak, tüm imkanlarımızı hem maddi hem de insan gücü anlamında bu işe kullandık. Çünkü insan sağlığının her şeyden önemli olduğu tartışılmaz bir gerçek. Ancak bugün geldiğimiz noktada özellikle son vaka haritasının açıklanmasıyla Edirne olarak büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Bir önceki haftalık haritada ilimiz yüksek riski iller kategorisindeyken son açıklanan haritada çok yüksek riskli iller kategorisine maalesef girdik ve bu Edirne açısından da gerçekten üzücü bir durum” diye konuştu.

MAHALLE BAKKALININ SİZE İHTİYACI VAR

Bugün itibariyle mavi, sarı ve turuncu renkli illerde restoranların, kafelerin açıldığını ancak kırmızı renkle yüksek riskli iller arasından olan Edirne’de bu kısıtlamaların devam ettiğini belirten Gürkan, “Biz Edirneliler biraz gayretle turuncuda kalabilseydik, bugün restoranlar, kafeler, spor salonları, halı sahalar, kıraathaneler açılacak ve o insanlar evlerine ekmek götürebilecekti. Sınırlı sayıda da olsa bu imkanı onlara vermiş olacaktık. Değerli Edirneliler, sizlerden istediğimiz lütfen temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyalım ve kısa sürede şehrimizi turuncuya, turuncudan sarıya, sarıdan maviye dönüştürmeyi başaralım. Bu bizim elimizde. Biz bunu yapabiliriz. Biz bu ülkenin en bilinçli ve en eğitimli bölgelerinden birinde yaşayan insanlarındanız. Bu hem sağlığımızı korumak, eşimizin, dostumuzun, ailemizin, arkadaşlarımızın sağlığını korumak hem de şehrimizdeki, kentimizdeki, ilçemizdeki, köyümüzdeki esnafında bir an önce ekmek parasına kavuşmasının yolunu açacaktır bize. O yüzden lütfen bugünden itibaren temizlik, maske ve mesafe kurallarına azami derecede dikkat edelim. Yerel esnafımız çok zorda. Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapmaya dikkat edelim. Burada kimseyi ayrıştırdığımız yok ama ulusal marketler, ulusal toptancılar ve diğerleri onlar zaten bir şekilde sorunlarını çözüyorlar ama mahalle bakkalının size ihtiyacı var. Yerel kuruyemişçinin, yerel ürün satan esnafın size ihtiyacı var. Lütfen esnafımıza bu desteği çok görmeyelim. Mümkün olduğu kadar bu süreci imece ruhu ile dayanışma ruhu ile hep birlikte aşalım” ifadelerine yer verdi.

EDİRNE KIRMIZISI BİZİM AŞKIMIZ AMA COVİD KIRMIZISI DEĞİL

Edirne Belediyesi olarak ilk günden bu yana hem belediye kiracılarının hem oradaki çalışanların hem de pandemi nedeniyle işyeri kapalı olan emekçilerin yanında olduklarını ve yanlarında olmaya da devam edeceklerini belirten Gürkan, “ Pandeminden bu yana iki kez işyeri tamamen kapananlardan tamamen kapanan belediye kiracılarından kiralarını almadık. İşyeri kısmen açık olanların kiralarında yüzde 75 oranında indirim yaptık. İşyerleri kapalı olan ve bu yüzden çalışamayan emekçilerin hepsine gerek maddi gerek gıda desteği verdik, vermeye devam ediyoruz. Bundan da hiçbir şikayetimiz yok. Evet, biz kırmızıyı severiz, kırmızı olsun 5 lira fazla olsun deriz, Edirne kırmızı bizim aşkımızdır ama COVİD kırmızısını hiç sevmiyoruz. Lütfen el birliğiyle bu COVİD kırmızından kurtulmamızı sağlayalım ve esnafımızda derin bir nefes alsın. Diğer bölgelerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız artık sokağa rahatça sokağa çıkabiliyorken, Edirne’de büyüklerimiz ve küçüklerimiz rahatça sokağa çıkamıyorlar. Bunda hepimizin payı var. Yine aynı şekilde işyerlerimiz açılamadı. Bunda hepimizin payı var. Hepimiz yerel esnafımıza karşı sorumluyuz. Yine bir taraftan daha birçok uygulama, ilimizde Cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı kalktı ama Pazar günü devam ediyor. Niye biz de diğer iller gibi sokağa rahatça çıkamayalım. Niye çocuklarımız, büyüklerimiz sokağa çıkmasın, bu bizim elimizde. Büyük bir dayanışma ile Covid kırmızısından şehrimizi kurtaracağımızı, önümüzdeki değerlendirme sürecinde de en kötü ihtimalle sarı bölgeye geleceğimize yürekten inanıyorum” diye konuştu.

GÜREŞÇİLERE AŞI YAPILMASI ÇAĞRISI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, özellikle Edirne’yi ve bununla beraber güreş camiasını da yakından ilgilendiren bir konuya dikkat çekerek 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yıl yapılması konusunda Sağlık Bakanlığı’ndan bir talepte bulundu. Sağlık Bakanlığı’na “aşı” çağrısında bulunan Gürkan, “Yağlı güreş yapan sporcularımız bütün gelirlerini sadece bu işle elde eden insanlar. Sağlık Bakanlığı’na çağrım, bu pehlivanlarımızın Güreş Federasyonu aracılığıyla bir aşı kampanyasına dahil edilerek, 1. ve 2. doz aşılarının yapılması ve güreşlere hazırlanmalarının sağlanmasıdır” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaklaşmakta olan 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi, güreş camiası için çok yararlı bir fikri kamuoyu ile paylaştı. Düzenlediği basın toplantısında Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunan Gürkan, pandemi tedbirleri kapsamında 2020 yılında yapılması planlanan 659. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapılamadığını anımsatarak, bu yıl ki güreşleri yapmak istediklerini söyledi. Pandeminin başlangıcından bu yana alınan tedbirlerle ülkede artık yavaş yavaş normalleşmeye gidildiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, güreşlerin yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın pehlivanlar için bir aşı programı yapabileceğini kaydetti. Bu yıl yapılması planlanan 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin tarihini belirlediklerini, buna bağlı olarak ta Türkiye’deki bütün yağlı güreşlerin de buna göre tarihlerini tespit edip planlama yaptıklarına dikkat çeken Gürkan şöyle konuştu:

“ 2021 yılında yapmayı planladığımız 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin tarihini 28 Haziran-4 Temmuz olarak belirledik. Güreşlerin de 2-3 ve 4 Temmuz tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı. Sağlık Bakanlığı’na buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Yağlı güreş yapan sporcularımız bütün gelirlerini sadece bu işle elde eden insanlar ve Türkiye genelinde de toplamda 14 boyda 3 bin civarında yağlı güreş yapan pehlivan var. Sağlık Bakanlığı’na çağrımız bu 3 bin pehlivanımızın Güreş Federasyonu aracılığıyla bir aşı kampanyasına dahil edilerek, 1. ve 2. doz aşılarının yapılması ve böylelikle yaklaşmakta olan yağlı güreş sezonuna pehlivanların antrenman yapabilme imkanına kavuşabilmesini ve ardından güreşlerin sağlık içerisinde iptal olmadan yapılmasını istiyoruz. Bakanlığımızın bu talebe ilgisiz kalmayacağını ve Türk'ün Ata Sporu olan yağlı güreşin bir yıl aradan sonra kesintisiz olarak devamını sağlamak için Türkiye genelindeki 3 bin pehlivanımızın her iki doz aşısının yapılarak güreşlerin sağlıklı şekil bir şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30