banner137
banner25

Gürkan Kırkpınar'ı değerlendirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi’nin organizasyonu ile düzenlenen 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni değerlendirdi. Er meydanında 2 bin 160 pehlivanın kıran kırana mücadele ettiğini belirten Gürkan, “Çok keyifli, nezih, kargaşa olmadan, düzensizlik olmadan, herhangi bir sıkıntı yaşamadan güreşlerimizi gerçekleştirdik” diye konuştu.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdiği toplantı ile 9-10-11 Temmuz tarihlerinde Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni değerlendirdi.

Pandemi nedeniyle 1 yıl ara verilen güreşleri 1 yıl aradan sonra tekrardan yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapılması pehlivanları, güreşseverleri, ağaları, cazgırları, ülkemizin protokol üyelerini herkesi çok mutlu etti. Çok keyifli, nezih, kargaşa olmadan, düzensizlik olmadan, herhangi bir sıkıntı yaşamadan güreşlerimizi gerçekleştirdik” diye konuştu.

660. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne katılan 2 bin 160 pehlivana Er Meydanı’nda verdikleri mücadele için teşekkür eden Başkan Gürkan, “Güzel, sorunsuz, keyifli güreşler izledik. Yağlı Güreşin, ruhuna, kimliğine, geleneğe uygun, kıran kırana güreşler izledik. Özellikle başpehlivanlık final güreşi gerçekten tam böyle dengi dengine oldu. Boyu boyuna derler ya… Tam böyle aynı boyda, aynı kiloda iki pehlivanın final güreşi yapması en başında görüntü olarak çok keyifliydi, güzeldi” ifadelerine yer verdi.

Gürkan, “Ülkemizin çeşitli yerlerinden güreşe susamış, güreşi özlemiş hem seyirci anlamında hem de davetli anlamında misafirimiz vardı. Kırkpınar’ımızda büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyesi olarak yaklaşık 70 civarında belediye başkanımızı misafir ettik, Edirne’mizde hepsi büyük bir keyif ve büyük bir mutlulukla ayrıldılar. Protokol olarak da TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop katıldı. CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Genel Başkanı Yardımcılarımız bir gün önceden geldiler. Açılışlarla birlikte Kırkpınar Güreşlerimizi yaptık. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, geldiler. Çok sayıda siyasi partinin milletvekili vardı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal şehrimizdeydi. Biz bundan mutluluk duyuyoruz. Edirne’nin en anlamda ve her açıdan tanıtımını yapabilmek bizim için de değerli” dedi.

1 MİLYON 505 BİN 50 TL GELİR

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin giderlerini tam olarak netleşmediğini, netleşmesinin ardından Kırkpınar giderleri ile kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Gürkan, “Bilet satışlarından 423 bin 50 TL gelirimiz oldu ki 1/3 oranında bilet sattık. Ağalık gelirinde 1 milyon 22 bin TL, canlı yayın gelirinden 60 bin TL olmak üzere toplamda 1 milyon 505 bin 50 TL gelirimiz oldu. Tabi giderimiz bunun çok üzerindedir. Onları da size başka bir basın toplantısında ileteceğiz” dedi.

2022 Edirne yılında yapılacak olan 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ağalığını kazanan ve 12. kez ağalığı kazanan Sayın Seyfettin Selim’e bir kez daha tebrik ettiğini söyleyen Başkan Gürkan, “Seyfettin Selim, 3 altın kemerli tek Kırkpınar Ağası. 4. Altın kemerin de ilk yılını kazanmış oldu. Kendisine tekrar teşekkür etmek istiyorum. Kendisinin Edirne’ye kalıcı bir eser bırakma arzusu vardı, bizim de böyle bir talebimiz vardı. Bizden kaynaklı 2 yıllık bir gecikme yaşandı ama sonuçta iyi bir yer seçilmiş oldu. İyi bir proje yapıldı. Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni hep birlikte hizmete açtık. Edirne’ye bıraktığı bu kalıcı eserden dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“DİRENENLER HEP KAZANAMAZ AMA KAZANANLAR HEP DİRENENLERDİR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Edirne’de önemli açılışlar gerçekleştirdiklerini belirten Gürkan, “7 yıllık hukuk mücadelesinin sonunda Kıymet Teyze Parkımızı, Kıymet teyzemizle birlikte açtık. Çok keyif ve mutluluk verici bir açılıştı. ‘Direnenler hep kazanamaz ama kazananlar hep direnenlerdir’ Direnmeden kazanamazsınız. Biz Kıymet teyzenin bu haklı çıkışının takipçisi olduk. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun açılışta beni de onure edecek şekilde söylediği gibi, bu mücadelenin koçbaşlığını yaptık ve ardından bu hukuk süreci sona erdi. Belki çok büyük bir alan değil, açtığımız en küçük parklardan birisi ama anlamı çok büyük olan bir park. Hikayesi ve geçmişi olan bir park. Bir sembol park. Bu şehrin çocuklarının haklarını yedirmeme anlamında, çevrenin hakkını yedirmeme anlamında sembol bir park orası. Mahallemizin çocuklarına, Edirne’mizin çocuklarına hayırlısı olsun. Kıymet teyzemize de buradan sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler diliyorum, torunlarıyla birlikte. İnşallah o parkta torunlarını oynatırken o daha gönül rahatlığıyla oturacak” şeklinde konuştu.

Yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılışını yaptıklarını belirten Gürkan, “Kreşe şuanda inanılmaz bir talep geliyor. Kanun gereği belediye çalışanları için bir kreş yapmamız gerekiyor. Öncelikle belediye çalışanlarının çocuklarını alacağız. Kalan yerlere de kontenjan kadar gelen başvurulardan alacağız. Bu konuda ayrım yapmıyoruz ama çalışanlarımızın, kendi kurumumuzun çocuklarına öncelik vermemiz kadar da doğal bir şey yok. Ücretleri belirledikten sonra yakında kayıtlara başlayacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca Edirne’de muhtarlarla buluştuğunu belirten Gürkan, “Genel Başkanımızın muhtarlar buluşması oldu. Muhtarlar buluşmasında da çok önemli mesajları vardı. Muhtarlar gerçekten demokrasinin tam anlamıyla yaşandığı bir seçimle göreve gelen, mahallenin, köyün seçilmiş temsilcileri. Muhtarlarımızla birlikte mahallelerimizin, şehrimizin sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“SİYASİ AHLAKSIZLIKTIR”

2 Temmuz 2021 tarihinde Edirne’de yaşanan doğal afete de değinen Belediye Başkanı Recep Gürkan, “O doğal afette 53 işyeri, 2 tanesi ev olmak üzere yaşanan fırtınadan dolayı zarar görmüşlerdi. O tarihten 2 gün sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gelmişti. Ben burada tekrar etmek istemiyorum ama hoş olmayan ifadeler kullanmıştı Edirne için. Bazı vatandaşlarımızda reel değil, objektif değil siyasi saiklerle doğal afet sonucu ortaya çıkan zararları alt yapıya bağlamıştı. Biz de şunu söylemiştik, ‘Bu bir doğal afettir. Altyapı ile bir ilgisi yoktur. Altyapı sadece bir nebze az yada bir nebze çok yaşanmasını sağlayabilir.’ Aynısı Rize’de oldu. Rize Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi ve yaklaşık 20 yıldır devletin bütün olanaklarından yararlanan bir şehir. Ben geçmiş olsun mesajı yayınladım. Orada kayıp insanlarımız var. Onlarda inşallah sağlıklı bir şekilde bulunur. Rize’ye geçmiş olsun. Rize’deki bir doğal afettir. Şimdi ne diyeceğiz kalkıp bu doğal afeti siyasetten mi kullanacağız. Ben bunu ahlaksızlık olarak, görürüm. Hangi parti olursa olsun. Geçtiğimiz hafta yine Bursa’da yaşandı aynı şekilde. O da bir doğal afettir. Bunları siyasi olarak değerlendirmek, siyasi ahlaksızlıktır. Almanya’da 90 yakın insan öldü, doğal afet nedeniyle şimdi Almanya’nın da mı altyapısı eksik, Belçika’nın da mı? Demek ki doğal afetlere altyapı ile cevap vermemiz mümkün değil. Ne olur nerede siyaset yapacağımızı iyi belirleyelim” dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan altyapı çalışmaları hakkında da şunları söyledi:

“Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda kredi ile ilgili problemler vardı. Çözüldü. Şuanda bir sorun çok yok. Planladığı şekilde çalışmalar devam ediyor. İklim değişikliği nedeniyle aşırı sıcaklar yaşıyoruz, önümüzdeki hafta da 7-8 derece sıcaklıkların artacağını söylüyor uzmanlar. Herkesin dikkatli olması gerekiyor. Edirne’de yollar bozuk ile Edirne’de bozuk yollar var, cümleleri ayrı anlamlara gelir. Edirne’de yaklaşık 370 kilometre yol var. Edirne’de yollar bozuk derseniz hepsinin bozuk olduğu anlamına gelir. Ama Edirne’de bozuk yollar var derseniz. doğrudur. Edirne’de altyapı nedeniyle bozuk yollar var, altyapıdan dolayı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bayramın 2. gününden itibaren yol bakım çalışmalarına, yeni asfalt çalışmalarına girecekler. Özellikle yeni yerleşimde bozuk yolumuz çok çünkü biz altyapıya yeni yerleşimden başladık. Ağırlıklı olarak asfalt orası. Kilit parke taş olan yollarında teknik anlamda yapabildiğimiz kadarını asfalta çevireceğiz. Kilit parkeyi yapmak istemiyoruz çünkü tonajlı araçlar geçiyor. Mutlaka dağılıyor, bozuluyor. Ama asfalt öyle değil. Bugüne kadar yaptığımız asfaltın birçoğu altyapı asfaltı, taşıyıcı asfaltlardı. Onlarda bozulmalar olması normaldir. Şimdi bu yıl halk arasında asfalt olarak tanımlanan teknik anlamda aşınma olan asfalt kısmını atacağız. Daha mıcır çapı küçük, bağlayıcı zift daha yüksek olan aşınma asfaltını atacağız. Bayramın ikinci gününden itibaren yollarının bakımını, onarımını, yeniden yapımını yapacağız. Sonbahara kadar kilit parkeyse kilit parke, asfaltsa asfalt olarak yapılacak. Vatandaşlarımızın hem sıcaklardan hem de pandemiden dolayı çok sıkıntıda olduğunu biliyoruz ama biraz daha sabır istiyoruz.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30