banner78
banner25

Gürkan "hakkımda açılmış tek bir soruşturma yok!"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 1.5 aylık İstanbul seçimleri için gittiği İstanbul’da kendisi hakkında çıkan çok sayıda dedikoduya şahit olduğunu ve bunların aslının astarının olmadığını belirtti.Göreve geldiği günden buyana kendisi hakkında çeşitli iddialarla gündem oluşturmaya çalışan bir takım kişilerin olduğunu ve bunların hepsinin dedikoduyla iş yaptıklarına dikkat çeken Gürkan Edirne’nin dedikodusu bol olan bir şehir olduğu kaydetti.

CHP il başkanlığında İstanbul seçimleri sonrasının değerlendirmesi yapılırken yaşanan dedikoduları açıklık getiren Belediye Başkanı Recep Gürkan hakkında açılan tek bir soruşturma olmadığını belirterek “Edirne’mizin kendine has zorlukları var, imkansızlıkları var, güçlükleri var!Maalesef biraz dedikodusu bol bir şehrimiz var. İstanbul'dayken de telefonlar geliyor, haberler geliyor.Biliyorsunuz; ikide bir, bizimle ilgili soruşturma açıyorlar, (yani bu dedikodu bağlamında) soruşturmalar açılıyor.Bazen kayyum atanıyor, bazen görevden alınıyoruz.Bazen açığa alınıyoruz. Onu merak eden vatandaşlarımızın olduğunu biliyorum!Hakkımda açılmış bir soruşturma yok. Berlin'de “hakimler var” diye bir söz vardır; meşhur bir söz.Hukuk tarihinde. Türkiye'de de hakimler var,Edirne’de de hakimler var.Elbette bir suç işlersek mutlaka bununla ilgili gereği yapılacaktır.Buna hiç kuşku yok!Çünkü Anayasamızın da, hukukunda temel ilkesi herkesin kanun önünde eşitliği prensibidir.Ama birilerinin canı öyle istiyor diye, geçmişte olduğu gibi Edirne'nin,belediyenin kaynaklarını kendi keyfine göre kullanamıyor diye birilerinin demesiyle hakimlerin ve vicdani kanaati ile hukuka göre karar veren hakimlerin savcıların veya bir başka görevlerinde iş yapacak halinin olmadığına eminim ben!”dedi.

Bu tür dedikoduları çıkaranlar ve aslı astarı olmayan haberler yaparak kamuoyunda algı yaratma çalışanlara karşın bundan sonra hoşgörülü olmayacağını ve en sert cevabı vererek hukuk nezrinde hesaplaşacağını belirten Gürkan “Bu tiplerle,bu tip adamlarla Edirne geçmişte de çok zaman kaybetti,çok enerji kaybetti.Benden önce bu görevlerde olan arkadaşlara da aynı şeyler yaptılar.Benden önce farklı farklı halkın tercihi ile teveccühü ile göreve gelmiş, Belediye Başkanı, İl Başkanı çeşitli oda,borsa,dernek başkanlarına da bu tipler hep aynı şeyler yaptılar.Bugüne kadar biz onlara takılmadan işimizi yaptık. Ama bundan sonra onlarla da bu tavırlar devam ettiği sürece hukuki anlamda bizde mücadelemizi vermeye başlayacağız.Bunun yasal yollarını mutlaka yapacağız.Bunu da herkesin bilmesini isterim! Çünkü Edirne ve Edirnelilere hizmet bizim gurur kaynağımızdır, onurumuzdur! Bu bağlamda hemşerilerimize hizmet etmenin önüne bu yollarla dedikodu, fitne, fesat, kumpaslarda kim geçmeye çalışıyorsa bilsin ki;karşısında sadece Recep Gürkan’ı değil 200 bin Edirnelinin hepsini bulacaktır”şeklinde konuştu!

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30