banner137
banner25

Gürkan
Gürkan, partisinin il binasında dün Olin Edirne Mersin BB maçındaki kavgada gözaltına alınan Mutlu İlke Ülker ile düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Olin Edirne Mersin BB maçında çıkan kavganın Edirne'nin sporseverliğine yakışmadığını söyledi.
Polisler ve taraftarlar arasında kavga çıktığını ve Olin Edirne Basketbol takımı taraftarı Ülker'in polisler tarafından darp edildiğini iddia eden Gürkan, polisin olayda orantısız güç kullandığını ileri sürdü.
Ülker'in astım hastası olduğunu belirten Gürkan, ''Edirne'nin alışamayacağı, tatsız, sporun özüne yakışmayan bir gündü. Bu olay bizi endişelendirdi. Gereğinden fazla orantısız güç kullanılarak adeta bir linç edilme aşamasına getirilen kardeşimizi taraftarlar ve yurttaşlar kurtarmıştır. Görüntüler sosyal paylaşım sitesi, televizyon ve yayın araçlarında var. İzleyince adeta dehşete düştüm. Ülker, kardeşimiz bugün polisler birlikte ifade vermek için adliyeye gitti. Olay adli sürece taşındı. Görüntüler izlenecek ve sonrasında karar verilecek. Biz gençlerimizi kötü alışkanlıklara yönelmesin diye sporla tanıştırıyoruz. Edirneliler sporu içselleştirerek yaşayan insanlardır. Bu tür olayları kınıyoruz'' diye konuştu.
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan'la bu konuya ilişkin görüştüğünü belirten Gürkan, Ceylan'ın olayda yer alan polis hakkında idari soruşturmanın da başladığını söylediğini aktardı.
Ülker de polislerin kendisine arbede sırasında orantısız güç kullandığını söyledi.
Olin Edirne taraftar grubu olarak deplasmanda da maçlara gittiklerini söyleyen Ülker, daha önce hiçbir maçta böyle bir olay yaşanmadığını ifade etti.

-Kınamalar-

Tribünde yaşanan olayları bazı dernek ve siyasi partilerde yayımladıkları mesajlarla kınadı.
Edirne Basketbol Taraftarları Derneği Başkanı Namık Kemal Döleneken, Olin Edirne - Mersin BB karşılaşmasında tribünde orantısı güç kullanan polisin utanç verici sahnelere neden olduğunu belirtti.
Uygulanan şiddetin ''gözdağı'' olduğunu öne süren Döleneken, şunları kaydetti:
''Bir taraftarı da herkesin gözü önünde, kameraların kaydettiğine aldırmadan tartakladı, copladı. Ve bu arkadaşımızın gece boyunca gözetim altında tutulduğu yetmiyormuş gibi bugün adliyeye de kelepçelenmiş olarak getirildi.
Tüm yetkilileri göreve çağırıyorum. Ya bu yapılanları onayladığınızı açıklayacaksınız ya da bunun yanlış olduğunu gerekeni yaparak göstereceksiniz. Maç sırasında olanlar asla o andaki gerginlik ortamında kontrol dışı davranan birkaç polis memuru açıklamasıyla örtülmemelidir.''
ÖDP İl Başkanı Nevzat Çolak da olayı kınadığını belirterek, sorumluların görevden alınması gerektiğini kaydetti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30