banner78
banner25

Gürkan “Atatürk birilerine batıyor!”
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan düzenlediği basın toplantısında AK Partinin bir yılını değerlendirdi ve Edirne ile ilgili iktidar partisinin icraatlarını eleştirdi.
Lalezar restoranda sabah düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan Edirne ilinde bir yıl içinde gazetelerde çıkan haberlerden derlediği konuları ele alarak Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere iktidar partisinin Edirne’yi sürekli kandırdığını ve somut bir icraatlarının olmadığını kaydetti.
Genel seçimler öncesinde Edirne’ye çok sayıda yıldızın akın ettiğini ifade eden Gürkan “Edirne'ye her gelen siyasetçi, iş adamı, bir fidan dikse küçük bir ormanlık olurdu, çünkü bu gelenlerden Edirne'nin destek görmesi mümkün değil'' dedi.
Ak Parti Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun seçim öncesi Edirne’ye getirdiği isimlere atfen yaptığı konuşmasında sonuç alınmaması ve Edirne insanının kandırılmasının affedilemez olduğunu ifade etti.
Hemen hemen her hafta sonu Edirne'ye gelerek vatandaşların yaşadıkları sorunları dinlediğini, bu problemlerin çözümü için de konuyu meclise taşıdığını anlatan Gürkan, ''1 yıl içinde kendi adıma 2 kanun teklifi verdim, toplamda ise 21 kanun teklifinin oluşmasına imza attım. 13 yazılı soru önergesi verdik, kentimizle ilgili. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Edirne'yi savunmaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.
Gürkan, Edirne'nin sınır kenti olmasına rağmen sınır ticareti yapamadığını, ''Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Edirne, bir türlü sınır ticareti kapsamına alınmadı. Sınır kentiyiz ama bir Balkan Ticaret Merkezi kuramıyoruz'' dedi.
Ergene Nehri'ndeki kirliliği önleme konusunda yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını savunan Gürkan, sivil toplum örgütlerinin baskılarıyla Ergene Nehri'nin temizlenmesi konusunda hükümetin bir eylem planı ortaya koyduğunu belirterek, ''Bu süreci dikkatle takip ediyoruz. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu geçen yıl seçim kampanyasında geldiğinde 2012-2013'te Ergene Nehri'nde yüzüleceğini söylemişti. Eğer 2013 yılında yüzülebilecek duruma gelirse biz kendilerini hep beraber yüzmeye davet edeceğiz'' diye konuştu.
Bastırılan hatıra paralarının üzerinde Atatürk’ün resminin olmadığı yönünde yöneltilen bir soruya ise “Atatürk’ün adını ve resimlerini kaldırmak için inanılmaz bir çabaları var.Atatürk birilerine açıkça batıyor.Bundan rahatsız oluyorlar.Ancak Atatürk sevgisini kalbimizden söküp alamazlar”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30