banner78
banner25

Gürkan “artık klor kokusu olmayacak!”

Edirne Belediyesi tarafından İller Bankası desteği ile başlanılan 215 milyon TL’lik alt yapı çalışmalarının en önemli ayağını oluşturan içme suyu isale hatlarının yenilenmesinde 10 aylık süre içinde işin üç'te birlik kısmının tamamlandığı belirtildi.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan içme suyunda hedeflenen program dahilinde işlerin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek “380 kilometrelik çalışmanın şu anda üçte biri bitmiş durumda.İnşallah iki, iki buçuk yıllık bir süre içerisinde hepsini bitirmiş olacağız.Bu kapsamda 6 tane yeni su deposu yapılacak ve bu su depoları arasında ana hatlar var. Paşa çayırındaki içme suyu kuyularından Buçuktepe’nin altındaki ana depoya beş buçuk kilometrelik bir hat bağlayacağız”dedi.

Yağış miktarlarını azlığı nedeni ile barajlarda ki su seviyelerinde yaşanan düşmeye bağlı sorunları çözmek için müdahaleler yaptıkların belirten Gürkan “ Süloğlu ve Kayalı barajı'ndan gelen hatların birleştirme çalışması bitti.Oradaki çalışmamız tamamlandı.Şu anda vana odası dediğimiz oradaki vanaları güvenceye alacak çalışma devam ediyor. Onun içme suyu ile bir alakası yok. Sadece vana sisteminin korunması amacıyla yapılan bir çalışma var.Aslında çok önemli bir şey başarıldı geçtiğimiz hafta gerçekten.Süloğlu’ndan gelen 30 küsür yıllık 30 kilometrelik asbest boru hattı ve Kayalı köy’den gelen 3 yıllık 1000 lik çelik boru hattını birbirine bağladık.Bu şu demek! Tabii ki barajların doluluk oranının artması gerekiyor.Mutlaka yağış gerekiyor.Ama bizim avantajımız şu oldu.Artık bundan sonra Kayalı’da su olduğu zaman Kayalı’dan,Süloğlu’nda su olduğu zaman Süloğlu’ndan alma işimiz sadece 2 vanayı açmak ve kapatmakla gerçekleşecek”diyerek Devlet Su İşleri ile yapacakları ortak çalışma ile 5 buçuk kilometrelik bir hat yenilemesinde ilerleyen günlerde sağlayacaklarını kaydetti.

Edirne içme suyunun kalitesi hakkında da açıklama yapan Gürkan “İçme suyu kalitemiz de hiçbir sıkıntı yok.Suyun bütün analizlerini biz yapıyoruz.İl Hıfzısıhha ve İl Sağlık Müdürlüğü sürekli kontrol ediyor ve analiz yapıyor.İçme suyu kalitemiz sıkıntısız”diyerek tek sıkıntının içme suyunu ilaçlamadan kaynaklı klor kokusu olduğunu belirterek bunada son vereceklerini iletti.

Vatandaşların klor kokusu olan suyu tüketmek istemediklerini bildiklerini belirten Gürkan “bu kadar büyük orandaki içme suyunu klorladığımız için klor kokusu ciddi manada rahatsızlık veriyordu.Bu kokudan dolayı vatandaşın su kullanmama alışkanlığı var.Çünkü klor mutlaka bir koku yapıyor.Şimdi onunla ilgili yakında bir çalışma yapacağız. Yeni bir yöntem var.Basit anlamda söylersek tuzla, tuz kullanarak dezenfekte etme sürecini gerçekleştireceğiz.Bundan sonra klor kokusu falan olmayacak”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30