banner137
banner25

Gürkan'a 2 ay 15 gün ceza!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,ın 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi bir türkü barda sahnede şarkı söylediği sırada çekilen görüntüler üzerine açılan davanın 5.celsesine bugün 8.Asliye Ceza Mahkemesinde devam edildi.
Tek dosyanın görüldüğü mahkemede
“Suçu ve suçluyu övme”iddiasıyla açılan davaya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katılmazken vekil sıfatı ile Av.Harika Taybıllı katıldı.
Savcılık iddia makamı sanık Recep Gürkan''ın cezalandırılmasını isterken,Av.Harika Taybıllı savunma yaparak bir önceki celsedeki savunmasını tekrarlayarak müvekkilinin beraatını istedi.Sunulan yazılı savunmasını celse arasında sunduğunu belirtti ve beraat verilmesini tekrarladı.
Mahkeme heyeti iddia makamı olan savcılığın cezalandırılması talebini bir önceki mahkemede olduğu gibi yineledi.Bunun üzerine mahkeme karar verilmesi için ara istedi.
Mahkeme verilen aranın ardından kararını açıklayarak CHP'li Edirne Belediye Başkanı hakkında "suçu ve suçluyu övmek"suçlamasıyla 2 ay 15 gün hapis cezası vererek 5 yıl içinde bir başka suç işlememesi şartıyla hükmün açıkşanmasını geri bıraktı.
Bilindiği gibi Recep Gürkan 15 Temmuz gecesi bir barda elinde kadeh ile sahneden müşterilere darbe esnasında kadeh kaldırarak "36 yıl önce haberimiz yoktu, şimdi var. İçelim" ifadelerini kullanmış, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı,o dönemde söz konusu görüntülere istinaden soruşturma başlatmış ancak kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermiş, fakat aradan geçen zaman içinde aynı konu ile ilgi olarak yeni bir soruşturma başlatılmış ve dava 8.nci Asliye Ceza Mahkemesinde "Suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla  6 ay'dan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle kabul edilerek dava açılmıştı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30