banner137
banner25

Gürkan "30 Ağustos Türk milletinin canı pahasına yaktığı bir meşaledir"

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “30 Ağustos Zaferi; Birinci Dünya Savaşı’nda yenik ve yorgun düşen Türk Milleti’nin küllerinden yeniden doğarak; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, azmi, inancı ve kahramanlığı ile kazandığı şanlı bir zafer; Türk Milleti’nin canı pahasına yaktığı bağımsızlık meşalesidir. Zaferimizin 96. yılı kutlu olsun” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi;

“Emperyalist güçlerin kuşatması altında kalan Türk Milleti’nin ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından ve özgürlüğünden vazgeçmesi mümkün değildi. Gerekirse kanının son damlasına kadar savaşacak ama asla yurdundan; toprağından; vatanından vazgeçmeyecekti. Öyle de oldu. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan güneş dalga dalga tüm yurdu sardı. Doğusuyla, batısıyla artık tek bir hedef vardı; düşmana karşı boyun eğmemek. Ne açlık, ne yokluk, ne de imkansızlık yıldırdı Türk Milleti’ni. Çünkü bu mücadelede bağımsızlık vardı, özgürlük vardı. Çünkü bu mücadelede kararlılık ve cesaret vardı. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Milleti’nin verdiği bu mücadele 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin sonuca ulaştı. Mustafa Kemal Paşa’nın ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!’ emriyle Türk Milleti adeta tarih yazdı. Azimle, inançla ve kararlılıkla, kanının son damlasına kadar vatan toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa tüm dünyaya gösterdi. 30 Ağustos Zaferi; Birinci Dünya Savaşı’nda yenik ve yorgun düşen Türk Milleti’nin küllerinden yeniden doğarak; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, azmi, inancı, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazandığı şanlı bir zafer olarak tarihte yerini almıştır.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vatan sevgisini ve bağımsız yaşama arzusunu tüm dünyaya haykıran Türk Milleti, 96 yıldır cumhuriyetle, demokrasiyle, Atatürk İlke ve İnkılaplarıyla nefes almaya devam etmektedir. Dün olduğu gibi bugün de ülkemize, Cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze kastetmeye çalışanlar, asla başarılı olamayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin ve bağımsızlığımızın mimarı, Türk Milleti’nin ebedi önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Zaferimizin 96. yılı kutlu olsun.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30