banner78
banner25

Gurbetçiyi ölümden döndürdü!

Yaz tatillerini anavatanlarında geçirmek üzere ülkemize sınır kapılarından giriş yapan gurbetçilerin gelişler devam ediyor.

Kapıkule sınır kapısında meydana gelen bir olay insanlığın ölmediğini gösterdi ve yerinde yapılan bilinçli bir müdahalenin nasıl bir hayatı kurtardığını özler önüne serdi.

Hollanda’dan gelerek memleketine gidecek olan Cavit Mutlu isimli gurbetçi Kapıkule sınır kapısında H-405-GT plakalı aracından indiği esnada çevredekilerin bakışları arasında birden yere yığıldı.Nefes almakta zorluk çektiği görülen gurbetçiye ise ilk müdahale Aslan şirketler grubun sahibi Elmas Aslan tarafından yapıldı.Dilinin ters döndüğü ve boğazına kaçtığı görülen gurbetçiye soğuk kanlılıkla bilinçli bir şekilde müdahale eden iş insanı Elmas Aslan uzun süren uğraşları sonucunda gurbetçinin tekrar nefes almasını sağladı.Olayın yaşandığı esnada 112’ye haber verilmesi ve olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahale ile hayata tutunan gurbetçiyi yapılan ilk müdahalenin kurtardığı belirtildi.

Sağlık görevlileri kontrol amaçlı aldıkları gurbetçiyi hastaneye sevk ederek müşahede altında tuttular.

Olayı anlatan Elmas Aslan “gurbetçi kardeşimizin bir anda yere yığıldığını gördüm.Bende tesadüfen oradaydım.Yanına koştum ve hemen müdahalemi yaptım.Ben Bulgaristan’da yaşadığım yıllarda sağlık görevlisiydim ve bunların eğitimini aldım.Gurbetçinin dilini yuttuğunu,boğazına kaçtığını gördüm ve çıkarmak için gerekli teknik müdahalemi yaptım.Bu tür olaylar müdahale yapılmazsa ölümle sonuçlanabilir.Daha öncede buna benzer bir olay yaşamış ve yine bir gencin hayatını kurtarmıştım.Muhtemelen gurbetçi kardeşimiz yorgunluk ve sıcak havadan dolayı bu durumla karşı karşıya kaldı.Ben görevimi yaptım”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30