banner137
banner25

Gümrük'te stop durumu!

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan gümrük kapılarında yaşanan TIR kuyruklarını yerinde incelemek ve şoförlerden bilgi almak için Kapıkule gümrük kapısında incelemelerde bulundu.

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan ve iftar ile sahurlarını TIR kuyruklarında açan TIR sürücülerinin sorunlarını dinlemek üzere sürücülerin dolap adını verdikleri sofraya konuk olan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan uzun süre sohbet etti.

Sürücülerin sorunlarını uzun zaman yazılı ve görsel medyadan takip ettiğini ancak çözümü konusunda hiçbir şeyin yapılmadığı belirten Bircan sorunu sahada gözlemlemek adına TIR sürücülerinin yanına gitti.

Kapıkule sınır kapısında 10 kilometreyi bulan TIR kuyruğundaki sürücülerle iftar yapan ve sorunlarını dinleyen Bircan; daha sonra Kapıkule gümrük sahasına giderek burada kuyruğun sebebini yerinde gözlemledi.

Türkiye’nin ihracat yükünü çeken TIR sürücüleri gümrüklerdeki sorunları bir bir anlatarak ama muhalefet, ama iktidar partisinin bu soruna çözüm bulması gerektiğini kaydettiler.

Sürücüler sorunların büyük bir bölümün Türk tarafındaki gümrükten kaynaklandığını belirterek başta saha içindeki akaryakıt istasyonunun kuyruğa neden olduğunu,mesai değişimi sırasında Türk gümrük personelinin bir saatten fazla stop ettiğini ve aralarda iftar veya sahura giden personelin bir saat gidiş,bir saat iftar veya sahur bir saatte döndükten sonra mola verdiğini öğrendi.Sürücüler “burada kuyruklarda bekleyen ve çileyi çekenler bizleriz. Termokinli frigolu (soğuk hava depolu)gıda veya sebze yükü taşıyan tırlar var.Bunların geçiş önceliği var ancak bu araçların denetimi yapılmıyor.Firmalar dorse’ye tekstil ürünü veya bir başka mal yükleyerek geçiş yapıyorlar ve bekleme yapmayarak bizlerin haklarını gasp ediyorlar.Denetleyen yok!Denetleyen olsa bunların taşıdıkları yükü görse haksızlığında önüne geçilecek”diyerek yetkililerden bu konuda çözüm bulmalarını istediler.

TIR sürücüleri Milletvekili'nin sorunlarını dinlemesinden son derece memnun oldukların belirterek teşekkür ettiler.

Gümrük sahasına ansızın gelerek sorunu yerinde görmek isteyen Milletvekili Bircan TIR peronlarında hiçbir personelin olmadığını gördü.TIR sürücülerinden bilgi alan Bircan’a “az önce nöbet değişimi vardı bir saat bekledik.İftar saati de geldi,yaklaşık 2 saat bekleriz”diyerek bilgi verdiler.Her defasında yaşanan sorunun beklemekten ve gümrük personelinin yaklaşık 6 saat gibi mesaide olmadığından kaynaklandığı aktaran sürücüler gümrüğün adeta stop ettiğini söylediler.

Bircan sorununu çözümü için sahadan aldığı bilgileri Gümrük ve Ticaret Bakanı’na hafta içi ileteceğini söyleyerek konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Bircan’a inceleme sırasında CHP İl Genel Meclis Üyesi Erdal Akgün’de eşlik etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30