banner137
banner25

Gram altın yine dalga dalga!

Son aylarda altın fiyatlarında yaşanan iniş ve çıkışlar yatırımcıyı üzerken zaman zaman da sevindirdi.

Özelikle yatırımcı için uzun vadede güvenilir liman olarak addedilen altın,kısa zamanda bir çok yatırımcının güvensiz limanı oldu.

Geçtiğimiz haftalarda 525 TL’ye kadar çıkan gram altın iki,üç gün içinde sert bir düşüşle 495 TL’ye kadar geriledi.

“Yatırımcının altın alabileceği en zaman” diyen Edirneli sarraf Zeki Kalkan yaşanan iniş ve çıkışa dair değerlendirmelerde bulunarak bu dalgalanmanın Merkez bankasının faizi sabit tutmasıyla alakalı olduğunu ve dolar’ın aşağı doğru inmesiyle alakalı olduğunu belirtti.

Kalkan yaptığı açıklamada “bu bizim açımızdan sevindirici.Çünkü bizim fiyatımız ne kadar iyi olursa satışlarımız da o kadar iyi oluyor. Doların aşağıya gelmesiyle birlikte ONS’ta bin 800 dolara gelerek bunu destekledi. O yüzden gram fiyatında ortalama bu haftaya göre 20-25 lira gibi bir düşüş oldu. 525 liraya kadar çıkan gram altın şu anda 500 liraya kadar gerilemiş durumda. Ortalama 3- 4 gün içerisinde geriye geldi. Bu da altın için iyi bir alım fırsatı oluşturdu. Her zaman dediğimiz gibi altın yakın vadede 550 liraya kadar, yıl sonuna kadar da gram fiyatı 600 liraya kadar bekliyoruz”diyerek yatırımcının altına yönelmesi tavsiyesinde bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30