banner137
banner25

Gözle görülür artış var!

Adına umuda yolculuk denilen ve yolculuklarının büyük bir bölümü umutsuzluk veya dramla sonuçlanan düzensiz göçmenlerin sayısındaki artış endişe yaratmaya başladı.Hemen hemen her akşam İstanbul Edirne treni ile Edirne tren garına gelen veya çeşitli yollarla anlaştıkları ücret karşılığında Edirne’ye bırakılan düzensiz göçmenler polis ekiplerine zor anlar yaşatıyorlar.

Ayşekadın tren garından yaya olarak tren yolunu takiben 10 veya 20 li gruplar halinde gelen göçmenler genellikle Tunca ve Meriç köprülerini takiben veya demi köprüyü takiben Yunanistan veya Bulgaristan sınırına ulaşmaya çalışıyorlar.

Çoğunlukla Kaleiçi semtinde bulunan evlerde geçici konaklayan ve zamanı gelince anlaştıkları kişilerin aracılığı ile sınır boylarına yakın yerlere bırakılan göçmenler buradan Avrupa’ya geçme girişiminde bulunuyor ve bu girişimin çoğu başarısızlık veya olumsuzlukla sonuçlanıyor.

Dün akşam yine bildik görüntülerin yaşandığı tren yolu üzerinde polis ekipleri yağan yağmura rağmen yoğun bir şekilde göçmen takibi yaptı.Polis ekiplerinin geldiğini gören çok sayıda göçmenler sağa sola kaçışarak izlerini kaybettirmeyi başarırken bazıları da polisin takibinden kaçamadı.

Polis ekipleri Cezayir,Suriye ve Fas uyruklu olan düzensiz göçmenleri gözaltına alması sonrasında işlemlerinin tamamlanması üzerine İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildiği öğrenildi.

Edirne'de 2016 yılında 29 bin 670, 2017 yılında 47 bin 731 düzensiz göçmen yakalanırken, bu sene ise 11 ayda yakalanan düzensiz göçmen sayısının 70 bini aştığı resmi rakamlarla biliniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30