banner137
banner25

Gölgelik olarak mı kullanılıyor?

Edirne’de son günlerde Türk bayrağının gelişi güzel kullanılıyor olması haberlerine bir yenisi daha eklendi.Özellikle resmi kurum girişlerinde bulunan bayrağımızın zaman zaman renginin soluk veya yıpranmış olması dikkatlerden kaçmazken, yetkililerin bu konuda duyarsız kalması “bayrağa olan hassasiyetler kayboluyor mu?” sorusunu akıllara getirdi.

Özelikle Bayrağımızın asılma şekilleri,kullanılacağı yerler ve rengi ile ilgili kaideler kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş olmasına rağmen resmi kurumların bunları pek dikkate almadığı görüldü.

Eski Selimiye Devlet hastanesi,şimdiki İl Sağlık Müdürlüğü Edirne Merkez İlçe Toplum Sağlığı merkezi binasının dışında asıla bayrağımızın renginin solmuş ve gelişi güzel asılmış olması bir başka duyarsızlığı gözler önüne serdi.Bayrağımızın nizami olarak asılmadığı,sürekli olarak o noktada duruyor olması, açıkça güneşten korunmak amaçlı konulduğu görüşünün ağır basmasına neden oldu.

Bayrağın bu durumu gören vatandaşlar “gelişi güzel asıldığı belli.Kaidelere uygun olarak asılmış olsa binada ortalanmış olur ve nizami bir duruş sergilenir.Burada düpedüz camlardan gelen güneşin verdiği rahatsızlık için konulduğu belli.Bayram değil seyran değil,bayrağımız sürekli orada ve rengi güneşten solmuş durumda.Asacaklarsa nizami assınlar simetrik olsun”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30