banner78
banner25

Girişimimiz ses getirdi!

Geçtiğimiz aylarda Edirne EDOSK Başkanı Orkun Akman ve Edirne Belediye Başkanlığı Turizm danışmanı,Trakya Üniversitesi uygulamalı bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana bilim dalı öğretim görevlisi Bahadır Sezer ve gazeteci Gökhan Tuzladan İstanbul-Sofya tern hattını tanıtmak ve gündeme getirmek adına bir çalışma başlattı.Trenle başlayan yolculukta deneyimlerini TCDD yetkilileri ile paylaşan ekip daha sonra hattın kullanılırlığının artması için düzenlediği tv programları,haber ve raporlar doğrultusunda  nihayet sonuca vardı ve Devlet Demir Yollarını harekete geçirmeyi başardı.

TCDD ve Bulgaristan Demiryolları arasında yapılan mutabakatla Filibe-Edirne arasında tren seferlerinin başlayacağı ve özellikle alış veriş için gelen Bulgar turistlerin bu yolu kullanmaları durumunda hem gümrüğün rahatlayacağı hemde tren seferlerine talebin artacağı belirtildi.Yetkililer Edirne-Filibe arasında tren seferlerinin 1 Haziran'da başlayacağını açıkladı.

TCDD Yolcu Taşımacılığı Dairesi Başkanlığı İstanbul Yolcu Taşımacılığı Bölge Müdür Yardımcısı Veysi Alçınsu,  yaptığı açıklamada, TCDD ve Bulgaristan Demiryolları yetkililerinin toplantı gerçekleştirdiğini söyledi.

Bulgaristan tarafının Filibe-Edirne tren seferleri talebinde bulunduğunu belirten Alçınsu, "Edirne, Bulgaristan'dan günlük çok sayıda ziyaretçi alıyor. Bu seferin Edirne'ye ekonomik anlamda katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bulgaristan'dan trenle Edirne'ye gelecek Bulgaristan vatandaşı, alışverişini Edirne'de yaptıktan sonra rahat şekilde ülkesine aynı gün dönebilecek. Bu açıdan TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğümüze sunduk, uygun gördü. Filibe-Edirneseferlerimiz 1 Haziran'da başlayacak. Sefer Filibe-Edirne, Edirne-Filibe güzergahında gerçekleşecek." diye konuştu. 

Alçınsu, Filibe-Edirne tren seferinin saati ve bilet fiyatının ilerleyen günlerde açıklanacağını kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30