banner78
banner25

Genel Başkan Karamollaoğlu “sırada Türkiye var!”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Siz 28 Şubat'ın suçlularını cezalandıracaksınız ama 28 Şubat sebebiyle hapse giren kişileri orada tutmaya devam edeceksiniz. Bu adalet değil." dedi.

Karamollaoğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine düzenlediği operasyonu doğru bulmadıklarını belirtti.

Saldırının Müslümanlar için önemli bir günün sabahında gerçekleştiğini belirten Karamollaoğlu "Sanki sadece Esed rejiminden değil, bütün Müslümanlar'dan öç almak için yapılan bir saldırı olarak gördük ve lanetledik.Bizi üzen hükümetin bu konuya yaklaşımı oldu.Onlar bunu olumlu karşıladıklarını ifade ettiler.Böyle bir kanaate bu hükümet nasıl gelebilir?Bunu nasıl tavsif edebilir,bunu idrak etmek anlamak mümkün değil." dedi.

Ortadoğuda yaşanan bu hadiselerin aniden meydana gelmediğini belirten Karamollaoğlu “bunların hepsi sinsi bir plan.Bu hadiselerin hepsinin bir geçmişi var ve bunlarında ulaşmak istediği bir hedef var.Biz bunları dikkate almadan bugünkü hadiseleri münferit olarak değerlendirme kalkarsak çok büyük hata yaparız.Konu ne Esed konusu,konu ne İşid konusu,ne PYD konusu,bunların hepsi bir bahane.Esas hedef Irak’tan sonra Suriye’nin parçalanıp bölünmesiydi.Onun arksından da sıra hiç kimsenin tereddüdü olmasın,Allah muhafaza etsin,bize geliyor.Türkiye ve İran’a geliyor”şeklinde konuştu.

Dünyada artık gücün ekonomi, teknoloji ve üretimle ölçüldüğünü anlatan Karamollaoğlu, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu malzeme veya savunma sanayide kullanılan silahları yüzde 100 kendisinin üretmesi gerektiğini vurguladı.Karamollaoğlu, ülkede işsizlik rakamlarının, cari açığın her geçen gün yükseldiğini öne sürerek, Türkiye ekonomisinin iyiye gitmediğini savundu.

Bir gazetecinin "AK Parti ile ittifak kurulabilir mi ?" sorusuna Karamollaoğlu, "Bu arkadaşlarımız herhalde biraz kilo aldı, bizim gömlek onlara olmaz, yırtılır. Biz bir ittifak kurabilir miyiz? Arkadaşlar derse 'Gelin devleti size teslim ettik, kararları siz alın.' O zaman olabilir. Ama sil baştan her şeyi değiştirmek şartıyla. Başka türlü ülkenin düzelmesi mümkün değil." yanıtını verdi.

Bir başka gazetecinin "28 Şubat davasında kararlar çıktı, bu konuda görüşlerinizi alabilir miyiz?" sorusu üzerine Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Elbette böyle bir kararın çıkması bir bakıma o dönem sıkıntı çekenlerin kalbine, yüreklerine su serpti. Ancak biz meselelere bir öç alma mantığıyla yaklaşmayı doğru bulmuyoruz. Biz zaten insanlardan öç alacağımız mantığıyla da iktidara gelmek istemiyoruz. Yanlışları düzeltmek ve ülkeyi huzura kavuşturmak için varız. En garibi 28 Şubat dönemindeki bazı ifadelerinden dolayı bir kısım insanlar hala hapis. Siz 28 Şubat'ın suçlularını cezalandıracaksınız ama 28 Şubat sebebiyle hapse giren kişileri orada tutmaya devam edeceksiniz. Bu adalet değil."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30