banner78
banner25

Gegeoğlu "yaptıkları fedakarlık hiç bir zaman unutulmayacaktır!"

CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gegeoğlu, mesajında, Edirne’nin tarihine unutulmaz iz bırakan Balkan Savaşları’nın 105. yıl dönümünde, Balkan şehitlerini minnetle ve şükranla andıklarını bildirdi.

Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik yapan Edirne'nin 20. yüzyılın başlarında tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığını anımsatan Gegeoğlu, şunları kaydetti:

"Balkan Savaşları 8 Ekim 1912’de Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Karadağ’dan oluşan Balkan Birliği ile Osmanlı Devleti arasında başlamıştır. Halkımız Balkan Savaşlarında ilimizi 160 gün boyunca Şükrü Paşa kumandasında savunmuş, genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden binlerce insanımız vatan topraklarını terk etmeyerek şehit düşmüştür. Bütün bu direnişlere rağmen Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış olan Edirne 26 Mart 1913’te düşmüştür. Şükrü Paşa önderliğinde yapılan Edirne savunmasında halkımız sadece Balkan devletleri ile mücadele etmemiş, hastalık ve açlık ile de boğuşarak bir hayatta kalma mücadelesi sergilemiştir. Esir alınan, açlıkla, yoklukla mücadele eden halkımız inanılmaz bir direniş göstermiş, her türlü yoklukla boğuşmuş yeri geldiğinde ağaç kabuklarını yemek zorunda kalmış ama asla teslim olmaktan yana olmamışlardır. Biz bugün bu topraklarda aldığımız her nefesi onların fedakarlıklarına ve direnişlerine borçluyuz. Hiç kuşkusuz ki yaptıkları fedakarlık hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu düşünceler doğrultusunda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Edirne savunmasının önderi olan Şükrü Paşa’yı, tutsaklığı asla kabul etmeyerek vatanları ve namusları uğruna kanlarının son damlasına kadar mücadele eden kahraman askerlerimizi bir kez daha rahmet ile anıyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30