banner137
banner25

Gegeoğlu "bende varım!"

Yaklaşan 24 Haziran Genel Seçimleri için aday adaylıkları başvuruları hız kazandı.İstifa ederek CHP Milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı ve İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu bugün partisinin il binasında geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını resmen açıklamış oldu.

Çok sayıda teşkilat mensubunun yanı sıra Belediye Başkanları ve ilçe başkan’larının da katılım gösterdiği aday adaylığı açıklamasında ilk sözü İl Başkanı Fevzi Pekcanlı aldı.Pekcanlı konuşmasında seçim sürecinde teşkilatının başında olduğunu ifade ederek Milletvekili adaylığının kendisi için kapandığı mesajını verdi.

Pekcanlı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ifade ederek “Edirne'ye çok selamları var. 6 Ocak'ta sizlere söz verdik partimizi iktidar yapacağız diye. Devlet Bahçeli'nin çıkışıyla fırtınalı günler yaşıyoruz. Seçimler için çalışıyoruz. İnşallah partimiz iktidar olacak. Bunun için elimizden geldiği kadar çalışacağız.”dedi.

Konuşmanın ardından adaylığına kadın kontenjanı baz alınarak kesin gözüyle bakılan Gegeoğlu devam etti.Kendisini tanıtan Gegeoğlu İşçi bir baba, ev hanımı bir annenin iki kızından biri olduğunu belirterek 2008 yılından bu yana CHP ailesinin içinde partinin bir neferi olarak çalıştığını,2012 yılından bu yana kadın kolları il başkanlığı görevini yürüttüğünü ve 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde belediye meclis üyeliği ardından da Nisan 2014 tarihinden bu güne kadar belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu ifade etti.

Aday adayı olmasına rağmen siyasete çok ısındığı açıkça Görülen Gegeoğlu Hükümet politikalarını eleştirerek şunları söyledi. “Hepimizin bildiği gibi ülkemiz yıllardır birbirinden kirli oyunlarla bile - isteye karanlığa sürükleniyor.Ekranlardan izlediklerimiz, basına yansıttıkları, mitinglerde söyledikleri ile bizim yaşadıklarımız bambaşka. Ülke yangın yeri.

Toplumun birbirine olan güveni, adalete olan inancı; belki de Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşamakta”diyerek ülkenin durumunu verdiği istatistiksel rakamlarla açıkladı.

“Basın özgürlüğünde dünyada kara listedeyiz. Kadın erkek eşitliğinde Avrupa sonuncusu. Kadın cinayetlerinde son on yılda yüzde bin 400 artış, İş kazalarında Avrupa’da 1. sıradayız”diyen Gegeoğlu “Tarımda ihracatı geçtik Saman ithal eden ülke konumumdayız. Geçmediğimiz köprülere bile para öder hale geldik.Her gün başka bir zam haberiyle güne uyanıyoruz. Dünyada en pahalı yakıtını kullanıyoruz. Ülkenin geleceğinin teminatı olan eğitim sistemi ise 15 yılda tam 14 kez değiştirilmiştir.Bir gecede iptal edilen TEOG,bir gecede tarihi değiştirilen üniversite sınavı milyonlarca gencimizi mağdur etmiştir. Komşularımızla sıfır sorun diye başlattığımız dış politikada bugün ne halde olduğumuz hepiniz tarafından bilinmektedir.Bizler şehit haberlerinin sonlanmasını beklerken her güne bir şehit haberiyle başlıyoruz. Hatta bugün bile Trakya’mızın bir şehidi var. Allahtan tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine de sabır diliyorum, ülkemizin başı sağ olsun”dedi.

Aday adayı olma fikrini ise “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu laik demokratik Türkiye Cumhuriyetinde yetişmiş ve bir kız çocuğu yetiştirmeye çalışan bir anne olarak kendi çocuğum için ne istiyorsam Edirne’min ve ülkemin çocukları için de aynısını istiyorum.Bu çarpık düzene dur demek, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir Türkiye’de sizlerle birlikte daha aydınlık, daha özgür ve daha bağımsız bir Türkiye Cumhuriyetinde birlikte yaşamak adına BENDE VARIM; kuruluşun ve kurtuluşun Partisi Cumhuriyet Halk Partisinden 27.dönem milletvekili aday adaylığımı açıklamaktan şeref duyarım.

Bugün beni yalnız bırakmaya tüm gönül yoldaşlarımıza, yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30