banner78
banner25

Gazi ilkokulu depreme dayanıklı değil!

Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Gazi İlkokulunun deprem riski taşıdığı için yıkılacağını bildirdi.

Arpacı, müdürlükteki Tunca toplantı salonunda, Gazi İlkokulunun depreme dayanıklılık açısından riskli kabul edildiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen yazıya istinaden yıkım konusunda karar alındığını belirten Arpacı, "Okulun yıkılacak olmasından dolayı 2019-2020 eğitim öğretim yılının sonunda öğrenci yerleştirme komisyonu tarafından sınıf mevcutları az olan komşu okullarımıza planlama yaptık."  dedi.

Okullardaki öğrenci mevcutlarını da değerlendirdiklerini dile getiren Arpacı, şunları kaydetti: 

"Gazi İlkokulunda bulunan personelin durumu ile ilgili insan kaynakları birimimiz gerekli planlamayı yapmaktadır. Öğrenci velilerine anlattık ve bilgilendirmeler yaptık. 'O okula değil de başka okula gitmek istiyorum' dediği takdirde yardımcı olacağız. Zaten okulların hepsi yürüme mesafesinde olacağı için araç kullanmalarına gerek kalmayacak. Dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerimiz de yeni okullarına gittiklerinde gene arkadaşlarıyla olacakları için uyum sorunu yaşamayacaklardır. Onları mağdur etmeyeceğiz."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30