banner137
banner25

Gaytancıoğlu tepkili!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, üreticinin desteklenmesi suretiyle sebze ve meyve fiyatlarının düşeceğini savundu.

Gaytancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, üretici desteklenmeden meyve ve sebze fiyatlarının düşmeyeceğini, düşse de kalıcı olmayacağını ileri sürdü. Tarım ve Orman Bakanlığının görevinin tüketicilere ucuz ve sağlıklı ürün yedirmek olduğunu aktaran Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun yolu kısa vadeli olarak üreticiden ürünü satın alıp, İstanbul ve Ankara’da belirli meydanlarda şov yaparak 'fiyatları ucuzlattım' demek değildir. Önemli olan düşük fiyatlarla ürün satışını sürekli kılabilmektir.

Bunun yolu da Türk tarımının yapısal sorunlarını çözmekten geçmektedir. Kısacası üretici desteği artmadan, mazot, tarımsal elektrik, gübre, ilaç gibi tarımda kullanılan girdilerin fiyatları düşmeden, üretim planlaması yapılmadan hangi yasa çıkartılırsa çıkartılsın üreticiden çıkan fiyat ile tüketicinin ödediği fiyat arasındaki uçurum azalmaz." 

AA

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30