banner137
banner25

Flaş bellek’teki dosyanın sırrı çözülecek mi?

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan Yunanistan ordusuna mensup 2 askerin, tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

2. Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan duruşma için Teğmen Aggelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitros Kouklatzis, Edirne F Tipi Cezaevi'nden güvenlik önlemleri eşliğinde Edirne Adliyesi'ne getirildi.

Duruşmaya, tutuklu askerlerin avukatları Hakan Yalçıntuğ ve Selin Özel de katıldı. Mitretodis ve Kouklatzis de savunmalarında sınırı yanlışlıkla geçtiklerini ileri sürerek, tahliyelerini talep etti.

Tutuklu iki askerin üzerinden kriptolu cep telefonları ve flaş belleğin çıkması sonrasında incelenmek üzere gönderildiği ve incelemenin devam ettiği öğrenildi.Söz konusu flaş bellek üzerinde yapılan inceleme neticesinde açılamayan bir dosyanın olduğu,dosyanın belirli bir program dışında açılması durumunda tüm bilgileri silme özelliğinin olduğunun anlaşıldığı,bunun üzerine flaş belleğin Ankara’da merkezi bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildiği ve üzerinde çalışıldığı öğrenildi.Burada yapılan incelemede ise söz konusu dosyanın zarar görmeden açılmasının imkansız olduğu ancak,şifreleme programları kullanımına karşı korumalı bir dosya olduğu ve dosyaya program harici müdahale durumunda dosyanın kendini imha etme özelliğinin olduğunun anlaşıldığı iddia edildi.Dosyaya müdahale için ise mahkemeye yazı yazıldığı olası riskler dahilinde dosyaya müdahale edilip edilmeyeceğinin beklendiği veya dosyaya uygun programın kullanılması durumunda müdahale edilerek içinde bulunan bilgilerin casusluk ile ilgili olup olmadığının anlaşılacağı öğrenildi.

Hakimlik, "atılı suçun kanunda öngörülen cezanın üst sınırının 5 yıl oluşu da dikkate alındığında tutuklama tedbirinin bu aşamada ölçülülük sınırları içerisinde kaldığı ve koruma tedbirlerinden umulan faydanın adli kontrol hükümleriyle sağlanamayacağı değerlendirilerek, soruşturma dosyasının geldiği aşama itibarıyla tutuklama şartlarında herhangi bir değişiklik olmadığı" gerekçesiyle askerlerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Hakimlik, 2 Mart'ta Teğmen Aggelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitros Kouklatzis'in askeri yasak bölgeye girmek suçundan tutuklanmasına karar vermişti.

İki askerin ifadelerinde, karda gördükleri ayak izlerini takip etmeleri sonucu Türk tarafına geçtiklerini ve cep telefonlarındaki görüntüleri, üst rütbelilere göndermek amacıyla kaydettiklerini öne sürdükleri öğrenilmişti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30