banner78
banner25

FETÖ/PDY davasında 5 sanık tahliye edildi!

FETÖ/PDY terör örgütünün Edirne yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan 21 sanıklı davada tahliye kararı çıktı.

Edirne’de faaliyet gösteren ve örgüte maddi destek sağladıkları gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine konan 21 sanıklı davada tutuklu bulunan 7 kişiden 5’i bugün tahliye oldu.

Edirne 2’nci Ağır Ceza salonunda görülen duruşmada sanıklara örgüt üyeliği suçlaması ile 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilirken 5 sanığa tahliye kararı verildi.

Bugün gerçekleşen duruşmaya tutuklu sanıklar Tarık Altıerler, Kenan Yakar, Fahrettin Top, Beytullah Baykal, Salih Öztürk ve diğer tutuksuz sanıklar katılırken Osman Okuyan ve Seçkin Kalmaz isimli sanıklar ise Tekirdağ F Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle bağlanarak katıldılar.

Duruşmanın görülmesi ve sanıkların dinlenmesi sonrasında davaya ara verildi.Aranın ardından devam eden mahkeme sonunda tutuklu sanık Osman Okuyan'a '”örgüt üyesi” suçundan 7 yıl 6 ay,hapis cezası verirken Kenan Yakar, Beytullah Baykal,Fahrettin Top ve Tarık Altıerler’e 6 yıl 10 ay,15 gün hapis cezası verdi. İsmail Fındık, Ali Süerkan, Selçuk Kapuska, Salih Öztürk, Mahmut Kurt,Çetin Avcı, Murat Topçu, Osman Sağlık, Fahrettin Top, Nesrin Bulut, Fahrettin Top ve İbrahim İplikçioğlu’na 6 yıl 3'er ay hapis cezası verirken tutuksuz sanıklardan Fatih Görkem Yöndem’e 2 yıl 6 ay, Özge Yöndem ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme tutuklu sanık Osman Okuyan'ın tutukluluk halinin devamına karar verirken Fahrettin Top, Beytullah Baykal, Tarık Altıerler, Kenan Yakar ve Salih Öztürk'e yurt dışı çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi.Tutuklu sanık Seçkin Kalmaz ile tutuksuz sanıklar Şener Şanal ve Sedat Dertli'nin ise dosyaları görülen bu davadan ayrıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30