banner137
banner25

"Far"klı açılış!

Yaklaşan Oda ve Borsa seçimleri öncesinde başkan ve üyelerine moral vermek ve destek olmak adına Trakya Bölgesi’nde açılış ve toplantılara katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu son durak olan Edirne’de “Elektronik Satış Salonu” ile “Lisanslı Depo” açılışını gerçekleştirdi.

Trakya turu kapsamında programında Uzunköprü olmamasına rağmen helikopter ile ilçeye hareket eden Hisarcıklıoğlu buradaki programın ardından gecikmeli olarak Edirne’ye geldi.Edirne Ticaret Borsası’nda yönetim kurulu başkanı Özay Öztürk ve üyeleri tarafından karşılanan Başkan Hisarcıklıoğlu Dünyanın sayılı borsaları arasında olan ve Türkiye’deki akredite borsalar arasında yerini alan Edirne Ticaret Borsası’nın Elektronik satıl salonunu hizmete açtı.Salonun açılışı ile bundan böyle üreticiler ürünlerini borsaya satışa getirdiklerinde alıcı durumundaki Tüccar satın alacağı tüm mahsulün bilgisini ekranda görerek ister evinden ister iş yerinden veya dünyanın her hangi bir köşesinden internet üzerinden satışa katılarak alım yapabilecek.Burada sembolik alıma Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Edirne Ak Parti Miletvekili Rafet Sezen ve CHP Milletvekili Erdin Bircan katıldı.Sembolik alımda alıcıların önünden geçen ürün belirlenen fiyatla sistem üzerinden satın alınmış oldu.Hisarcıklıoğlu burada “dünyanın her bir tarafından alıcı buradan ürününü alabilecek.Üretici ürünün kısıtlı imkanla satmayacak,ürünün fiyatını istediği değere vermiş olacak.Alıcıda tamamıyla serbest fiyat şartlarında alımı yapabilecek”dedi.

“Elektronik Satış Salonu” açılışı sonrasında Lisanslı depoculuk tesislerinin açılışına geçildi.Havanın kararmasından dolayı kısa sürede gerçekleşen açılış araç farları yardımı ile yapıldı.

Daha sonra ise Edirne Ekonomi İstişare Toplantısı’na geçildi.Burada ilk olarak sözü Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk aldı ve bugüne kadar yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.Konuşmanın ardından Edirne Ticaret Borsası Başkanı Recep Zıpkınkurt’da oda faaliyetlerini anlatarak bilgi verdi.Zıpkınkurt Edirne’de TOBB yardımı ile bir fuar alanı kurulması için Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan destek istedi.

Konuşmaların ardından kürsüye fahri hemşerilik beratı bulunan Rifat Hisarcıklıoğlu geldi.Hisarcıklıoğlu Edirne ile ilgili bilgiler vererek “ben bir yere giderken bana nereye gidiyorsun diye soruyorlar.Bende memleketime Edirne’ye gidiyorum diyorum. Edirnenin hemşerisi olmak iftihar edilmesi gereken bir meziyet.Herkes Edirneli olamaz”diyerek övgüler yağdırdı.

Hisarcıklıoğlu “En büyük şikâyetiniz yüksek istihdam maliyetleriydi. Odalarımızla istihdam seferberliğini hayata geçirdik. İstihdam için tarihi destekler sağlandı. İlk 3 ay devletten olmak üzere, vergi ve SGK priminde önemli avantajlar var. Edirne sözünü tuttu, üye başına +1 istihdam sağladı. İkinci büyük şikayet finansman alanındaydı. Ucuz finansmana ulaşmakta sıkıntılar vardı. Oda ve borsa camiamızla birlikte elimizi taşın altına koyduk. Yüzde 9,9 faizle üyelerimize kredi imkanı sağladık. Oda ve borsalarımızın istekleri ve takipleri ile hükümetimizin de olaya sıcak bakmasıyla yüzde 5 vergi indirimi sağladık. Üretim Reform Paketi gibi çok önemli bir düzenleme hayata geçti. Yüzde 2 TRT kesintisini kaldırttık. OSB’lerde emlak vergisi, damga vergisi (toplamda 1 milyarlık yük) gibi şikayetçi olduğumuz pek çok konuda iyileştirmeler yapıldı. Mobilya-Beyaz Eşya-Konut’ta vergi indirimleri geldi. Odalar ne iş yapıyor? diyorlardı. O devir çok geride kaldı. Artık Odalarımız sizlere her alanda en iyi hizmeti üretiyor. Sizin işlerinizi geliştirmeniz, daha çok kazanmanız için çalışıyor. Sıkıntılarınızı hükümete iletiyor, çözüm arıyor ve buluyor. Oda ve borsaların zorlamasıyla vergisini düzgün ödeyenlere yüzde 5 vergi indirimi sağlandı”şeklinde konuştu.

Verilen hediyelerin ardından Hisarcıklıoğlu Edirne’den ayrıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30