banner78
banner25

Evcil Hayvan Mezarlığı oy birliği ile kabul edildi!

Edirne Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Toplantısı'nda AK Parti Grubu’nun Meclis'e sunduğu, kentte belirlenecek bir yerde “Evcil Hayvan Mezarlığı” oluşturulması önergesi Meclis'ten geçti.

Edirne Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı'nda AK Parti Grubu, kentte belirlenecek bir yerde “Evcil Hayvan Mezarlığı” oluşturulması önergesini meclise sundu. Evcil Hayvan Mezarlığı yapımı konusunun, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

AK Parti’nin önergesi ile Edirne’de belirlenecek uygun bir noktaya “Evcil Hayvan Mezarlığı” yapılacak. Mezarlık ile birlikte can dostlarının kaybıyla üzülen vatandaşların acısını bir nebze de olsa hafifletilmesi amaçlanıyor.
Evcil Hayvan Mezarlığı yapımı konusunda hazırladıkları önergeyi AK Parti Grubu adına Mehmet Çapoğlu sundu.
Evcil hayvanların pek çok aile ve çocuk için vazgeçilmez arkadaş ve dost olduğu ifade edilen önergede, hayvanları sahiplenen, onlarla beraber zaman geçiren, hayatlarının bir parçası haline getiren ailelerin bu can dostları öldükten sonra gömecek yer sorunu yaşamakta oldukları belirtildi.
Evcil hayvanların ölülerinin sokaklara ya da çöplere atılmaması gerektiğini dile getiren Edirne Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çapoğlu, “Onlar için belirlenecek bir alanda gerekli sağlık ve hijyen tedbirleri alınarak gömme işlemi gerçekleştirilmelidir. Hayvanlardan bulaşan zoonoz hastalıkların önüne geçmek için bu uygulamanın başlatılması gerekmektedir. Hayvanların ölümlerinden sonra çöp istasyonlarına ya da farklı noktalara atılıp oradaki mevcut hastalıkların, virüslerin, bakterilerin önüne geçmek için ölen hayvanlar özel olarak ayrılacak bir yerde toplanmalıdır. Sosyal anlamda da kişilerin uzun süre birlikte yaşadıkları hayvanları çöp poşetine koyup çöp aracına atmaları hiç kolay bir şey değildir. Bu itibarla, şehrimizde belirlenecek olan uygun bir alanın gerekli mevzuat altyapısı hazırlanarak "Evcil Hayvan Mezarlığı" olarak oluşturulmasını meclisimizin kabulüne sunarız.” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30