banner78
banner25

ETSO'ya Aylık 100-150 bin TL gelir getirecek!

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Türkiye genelinde tüm oda ve borsaların Ekim ayında başlayıp Kasım’da tamamlanması gereken organ seçimlerinin 2018'in Nisan ayına ertelenmesiyle birlikte Edirne’de 30 - 35 yeni şirketin oy kullanmaya hak kazanacağını ve bunu da kendi adaylığı için avantaj ya da dezavantaj olarak görmediğini belirtti…
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ile bazı oda yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleriyle birlikte dün bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ETSO ortaklığında yapılan Hamzabeyli TIR Parkı’nın son durumu hakkında bilgilendirmeler yapan Zıpkınkurt, ertelenen seçimler ile Edirne tava ciğerinin denetlenmesindeki sıkıntıları değerlendirdi.
Toplantıda ilk olarak Hamzabeyli TIR Parkı ile ilgili açıklamalarda bulunan Zıpkınkurt, çalışmalarda sona gelindiğini ve TIR Parkı açıldığında ETSO’ya büyük bir gelir kazandırılacağını söyledi. TIR Parkı’nın yapımının hava şartlarından dolayı 3 ay gibi bir süre geciktiğini ancak şimdi hazır hale geldiğini ifade eden Zıpkınkurt açılışın, Hamzabeyli Gümrük Sahası’nın modernizasyon temel atma töreni ile birlikte gerçekleştirileceğini söyledi.
ETSO’YA HER AY 100 İLA 150 BİN TL ARASI GELİR
Hamzabeyli TIR Parkı’nın TOBB ile ortaklaşa işletileceğini, TIR Parkı’nın yapımının da 6 milyon TL’yi bulduğunu ifade eden Zıpkınkurt, “Masrafı TOBB ile yarı yarıya paylaştık. TIR Parkı’nın açılmasıyla birlikte odamıza her ay 100 ila 150 bin TL arası bir gelir gelecek” dedi.
FUAR ALANI İÇİN PROJE HAZIR
ETSO olarak üyelerin yaptıkları işleri değil, kamu işleri yapacaklarını ifade eden Zıpkınkurt, fuar alanı konusunda da çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Söz konusu alanı, daha önce belirlenen Kapalı Cezaevi karşısındaki araziye yapmayı planladıklarını ifade eden Zıpkınkurt, bu konuda proje ve finans maliyet tablolarının hazır olduğunu ve ayrıca TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da tam desteğini aldıklarını kaydetti.
“TAVA CİĞER KONUSUNU TERBİYE ETMEMİZ LAZIM”
Edirne’nin en önemli gastronomi unsuru tava ciğerinin kalitesi hakkında sorulan bir soruya da içtenlikle cevap veren Zıpkınkurt, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:
“Tava ciğerinin kalitesinin korunması, görevde olduğum 4 yıl boyunca istediğim ve uğraştığım bir konu. Bizim aklımız başımıza hep duvara dayandığımızda geliyor. Artık duvara dayandık. Bu konuyu terbiye etmek lazım. Resmen kendi ayağımıza sıkıyoruz. Ciğercilerin bir bölümü odamıza, bir bölümü de Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’ne bağlı. Biz ETSO olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz ama yeterli olmuyor. Belediye de bu konuda denetimin içinde olmalı.”
“RESTORAN İŞLETMELERİ KAFA YAPISINI DEĞİŞTİRMELİ”
Zıpkınkurt, Edirne’de çoğu ailenin özellikle alkolün ucuz olması nedeniyle akşam yemeği için Yunanistan’a ve Bulgaristan’a gittiğinin hatırlatılmasıyla ilgili bir soruya da, “Alkolün tüketim vergisinin yüksek olması gibi bir sıkıntı var. Esnafımız bu konuda kendi stratejisini geliştirmeli. Birçok üyemize 4 yıldır kapı önüne tarife astıramadık. Restoran işletmecilerinin kafa yapısını değiştirmesi lazım” cevabını verdi.
NİSAN AYINA KADAR 30 İLA 35 ŞİRKET OY KULLANMAYA HAK KAZANACAK
Zıpkınkurt, son olarak Türkiye genelinde tüm oda ve borsaların Ekim ayında başlayıp Kasım’da tamamlanması gereken organ seçimlerinin 2018'in Nisan ayına ertelenmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
“Bilindiği gibi seçimler Nisan ayına ertelendi. Bu, tüm iş kollarında seçimlerin daha iyi olması, adayların kendini daha iyi tanıtması anlamında bir süre olarak değerlendirilebilir. Edirne’de en kalabalık gruplar arasında inşaat ve benim de içinde olduğum akaryakıt grubu yer alıyor. Nisan ayına kadar Edirne’de 30 ila 35 şirket oy kullanmaya hak kazanacak. Bu durum adaylar için avantaj ya da dezavantaj olarak değerlendirilmemeli.
Ankara Sanayi Odası’nda şirketler aracılığı ile bazı grupların öne çıkmak istemesi ve bu doğrultunda bunların önüne geçilmek adına seçimler ertelendi. Türkiye genelinde 290 oda ve borsa seçime hazırdı. Hazır olmayan 60 oda ve borsa vardı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30