banner78
banner25

ETSO ağır işçiye eğitim verecek!
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, ağır ve tehlikeli işlerde çalışan işçilere eğitim verilecek.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nevzat Taşkın, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 16.06.2004 tarih ve 25494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 'Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği''nin Ek-I'inde listelenen faaliyetler kapsamında olan işletmelerin ''Ağır ve tehlikeli işletmeler'' olarak değerlendirildiğini anımsattı.
Bu yönetmeliğe bağlı olarak 31.05.2009 tarih ve 27244 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ''Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçilerin mesleki eğitimlerine dair tebliğ'' uyarınca bu işletmelerde çalışan kişilerin en az 32 saatlik bir eğitim alıp belgelendirilmek zorunda olduğunu ifade eden Taşkın, bu kapsamda, Merkez Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile üyelerine eğitim imkanı sunduklarını belirtti.
Ağır ve tehlikeli işlerde çalışan işçilerde bulundurulması zorunlu olan 'Mesleki Yeterlilik Belgeleri' için sertifikalı kurslar düzenlenerek, eğitim sonucunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceğini vurgulayan Taşkın, bu eğitimlerin en az 12 kişi ile açılabildiğini, en çok 30 kişilik sınıflarda eğitimin verilebildiğini bildirdi.
Taşkın, gerekli belgeyi almak için kurs talep eden firmaların 25 Mayıs 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar odaya başvurması gerektiğini kaydetti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30