banner78
banner25

Esnaf sarı çizgiye uyacak!

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, kentin işlek noktalarında vatandaşların rahat hareket edebilmesi ve iş yerlerinin masa, sandalye ve şemsiyelerin kendilerine belirtilen alanların dışına çıkmaması için başlatılan "sarı çizgi" uygulaması devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’na göre semtlere göre günlük alınacak işgal harcı miktarlarını belediye meclisinin kararı doğrultusunda uygulamaya başladığı ifade edildi.

Belediye Encümeni tarafından alınan karar kapsamında yaya trafiğinin yoğun olduğu Saraçlar Caddesi, Çilingirler Caddesi, Alipaşa Orta Kapı civarı, Osmaniye ve Orhaniye Caddeleri ile Karaağaç’ın bir bölümünde uygulanacak olan uygulama kapsamında Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin sarı çizgi çektiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zabıta Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada 'Şehrimizde muhtelif yerlerde bulunan iş yerlerinin önlerine çıkartılan masa ve sandalyelerin 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunu 52. maddesinin 2. bendine göre günlük semtlere göre alınacak işgal harcı miktarları Belediye Meclisi’nin kararı ile belirlenmiş olup, başta Saraçlar Caddesi, Tahmis Meydanı, Çilingirler Caddesi olmak üzere iş yerlerinin önlerine konulan masa, sandalye ve şemsiyelerin yaya geliş geçişini engellemeyecek şekilde kendilerine belirlenen alanın dışına çıkmamaları için Zabıta Müdürlüğümüzce sarı çizgi uygulaması başlatılmıştır. Çalışmalarımız ve denetimlerimiz düzenli olarak devam edecek."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30