banner137
banner25

Eşi Türk olanlarda giremiyor!

Komşu ülke Yunanistan'ın Türk vatandaşlarına yönelik tutum ve tavrı şaşırtmaya devam ediyor.Son yaşanan gelişmelerle yaşanan iki ülke arasındaki gerginlik yeni bir krizi daha gündeme getirdi.Pandemi ile beraber AB direktifleri doğrultusunda sınır kapılarını Türk vatandaşlarına kapatan Yunanistan'ın, son gelen Bakanlar kurulu kararı ile eşi Türk olan kişilerim eşlerinede ülkeye giriş yasağı getidiği öğrenildi.
Yunan vatandaşlarıyla evli T.C. vatandaşları, 3 Temmuz tarihinden bu yana Yunanistan’daki belediyelerden temin edilen aile belgesini ve “Yunan vatandaşı eşi vizesi”ni sınırda ibraz ederek Yunanistan’a gelebiliyorlardı.Dün öğleden sonra ve bu sabah İpsala-Kipi sınır kapısına gelen Yunan vatandaşlarıyla evli T.C. vatandaşlarının ülkeye girişine, söz konusu düzenlemenin değiştiği söylenerek izin verilmemeye başlandı.

Öte yandan Yunanistan ile Türkiye sınırında baş gösteren askeri hareketlilikte dikkatlerden kaçmadı.Dün akşam saatlerinden itibaren Yunanistan'ın Kara,Deniz ve Hava kuvvetlerine takviyeler yaptığı,Meriç nehri kıyısına yakın noktalara asker seviyatına başladığı ve yaklaşık 3 bin kişiden oluşan Amerikan askeri birliğinin silah ve mühimmatlarıyla birlikte Dedeağaç limanına geldiği ileri sürüldü.

Yunan basınının ciddi yayın kaynaklarıda son günlerde bu ve benzeri haberlere geniş yer vermeye başladı.Savaş çığırtkanlığı içeren haber ve sosyal medya içerikli paylaşımlarda yaşanan gelişmeleri doğrular nitelikte.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30