banner78
banner25

Esetçe süt üretiminde lider!

Edirne’de süt pazarının en büyük söz sahiplerinden olan 198 üyeli Köy-Kop 2020 yılı verilerine göre en çok süt üretimi yapan beldenin Esetçe beldesi olduğunu açıkladı.

Edirne İl genelinde süt üretiminde önceki yıllara oranla düşüş yaşandığını belirten Köy Kop Edirne Birlik Başkanı Ahmet Erken üreticinin süt maliyetlerinin artması ve yeterli desteklemenin olmamasından dolayı süt üretiminden çekilmeye başladığını belirtti.1 yıl içerisinde 500 kadar üreticinin üretimden çekildiğini belirten Erken her şeye rağmen Edirne’de günlük 310,yıllık ise 120 bin ton dolayında sütün toplandığını ve piyasaya kazandırıldığını ifade etti.

İl geneline bakıldığında süt üretiminde Havsa ve İpsala ilçelerinin lider konumda olduğunu,buna göre ise Esetçe ve Abalar köylerinde ki süt üretiminin günlük 8 bin kilogram civarında olduğunu belirterek “Esetçe beldemiz bu konuda en çok süt üretimi yapan ilçemiz.Esetçe 8 bin 120 kilogram ile en çok süt üretimi yapan belde olurken,Abalar 7 bin 814 kilogram ile ikinci Sultaniçe üçüncü üretimde en büyük payı olan yerler”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30