banner137
banner25

Eroin tacirlerinden ilginç yöntem!
Köpeklerin ayılardan korktuğunu düşünen uyuşturucu tacirleri, eğitimli narkotik köpeklerine yakalanmamak için sakladıkları uyuşturucu maddelerin üzerlerine ayı kokusu sıkıyorlar.
İpsala Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, uyuşturucu kaçakçılığı yapmak isteyenler, narkotik ekiplerinin deneyimli dedektör köpeklerinin duyu organlarının iyi çalışmaması için çeşitli yollara başvuruyor.
Kaçakçılar, narkotik dedektör köpeklerini atlatmak için uyuşturucu maddelerin üzerine sürdükleri diş macununun yanı sıra kimyon ve karabiber gibi baharatları da kullanıyorlar.
Köpeklerin ayılardan korktuğunu fark eden uyuşturucu tacirleri, son dönemde geliştirdikleri ''ayı kokusu'' spreylerini kaçırmaya çalıştıkları uyuşturucu maddelerin üzerine sıkarak kurtulma yöntemini deniyorlar.

-''İpsala Sınır Kapısı'nın hassas burnu 'Tina''-

Denenen tüm bu yöntemlere rağmen narkotik köpekleri uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırmayarak kaçırılmak istenen uyuşturucu maddeleri bulmada ekiplere yardımcı oluyor.
İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ''Tina'', adlı narkotik dedektör köpeği, bu yılın 7 ayında, 11 ayrı uyuşturucu operasyonunda, 237 kilo 247 gram eroin, 77 kilo 612 gram uyuşturucu hapı hassas burnu sayesinde yakaladı.
Bakıcıların verdiği eğitim sayesinde sadece uyuşturucu maddeye odaklanması sağlanan Tina'ya günde saat uygulanan koku alma oyunlarıyla formunu kaybetmemesi için uğraş veriliyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30