banner78
banner25

Eroğlu''Vakıflar sadece yoksulları koruyan ve yardım eden kurumlar değildir''
Diyanet-Sen Edirne Başkanı Mahmut Eroğlu, ''Vakıflar sadece yoksulları koruyan ve yardım eden kurumlar değildir'' dedi.
Eroğlu, Vakıflar Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tarihi bir geçmişe sahip olan vakıfların, gelecek nesillere aktarılacak kutsal emanetler olduğunu bildirdi.
Vakıfların, geçmişten bugüne insanlık medeniyetine bıraktığı eserlerin yanında vakfetme duygusunu ve paylaşma erdemini nesiller boyu taşıyarak sosyal ve toplumsal önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:
''İnsana insanca bakmak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek, sahip olunan mal ve servetten başkalarını da faydalandırmak gibi yüce duyguların en geniş manada uygulandığı sistemin adı vakıftır. Vakıflar sadece yoksulları koruyan ve yardım eden kurumlar değildir. Vakıflar, aynı zamanda sosyal ve ekonomik yardımlaşmayı da benimser. Vakıflar, geçmişimizi geleceğimize taşıyan ve yaşatan kurumlardır.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30