banner137
banner25

Erikli'nin suyunu içmeyin!

Saroz körfezinin en önemli tatil beldelerinden olan Erikli’nin içme suyunda çıkan yüksek miktardaki mikrop yazlıkçıları tedirgin etti.

Yazlık belde olarak bilinen ve yaz aylarında yaklaşık 120 bin civarında insanı ağırlayan Erikli’den alınan su numuneleri suyun neredeyse içilemez olduğunu gözler önüne serdi.Keşan Belediyesine bağlı olan ancak su ve kanalizasyon hizmetlerini beldede bulunan özel bir kooperatifin sağladığı Erikli’de içme suyunun S.O.S çanlarını çaldığı belirtildi.

Erikli Sahili Turizm geliştirme Kooperatifi tarafından sağlanan alt yapı hizmetlerinin Türkiye’de eşine benzerine az görülen bir türden olduğunu belirten yetkililer “bu tür yerlerde böylesi yoğun nüfus varsa bu hizmetleri belediye yapmalı”diyerek Keşan Belediyesini göreve davet ettiler.

Kooperatif tarafından beldeye sağlanan içme suyunun kontrolünün yapılamadığı ve arıtma tesisinden çıkan kirli atıkların Tuzla gölüne deşarj edildiğini iddia eden yazlıkçılar kokudan duramadıklarını ve arıtmasız olarak kanalizasyonların deşarjının sağlandığını belirttiler.

Alınan su numunesinde yüksek miktarda mikrop tespitinin yapıldığı ve cezai işlem uygulandığı belirtilirken kesilen cezanın 300-400 TL civarında olmasının caydırıcılık özelliğinin olmadığını ve her şeyin aynı tas aynı hamam devam ettiği belirtildi.

Yetkiler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün konuya el atması gerektiğini belirtirken, “musluklardan akan su ile meyve yıkamak,yemek yapmak dahi sakıncalı.Kaynatmadan suyu kesinlikle kullanmasınlar.Duş almanın dışında su sağlıklı değil” dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Neşe Kuruçay 7 yıl önce

120 bin kişiden bahsediliyor, belkide daha fazla ....buna rağmen yıllardır su sorunu çözülemedi.Erikli'de musluktan akan suyu görse kimse gelmez .Her yıl çoluk çocuk sulardan dolayı hastalaniyoruz .Gündüz şehir suyu asla akmıyor!!!Gece balkonda oturmak ayrı bir mesele, arıtmadan gelen iğrenç kokudan nefes almak zor ...Hizmet yok,etrafı saran kokoreç satıcıları ve evlerin dibine belediye tarafından izin verilen lunapark cabası!!!! Birilerinin cebine para girsinde....millet nasılsa çeker bu kirliliği !!!!

banner30