banner137
banner25

Enez Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Hizmet Binası proje kapsamında onarılarak Su Sporları Eğitim Merkezi haline getirildi.

Enez Kaymakamlığı tarafından Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğü’ne ait yıllardır atıl durumda olan Enez Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Hizmet Binası proje kapsamında onarılarak Su Sporları Eğitim Merkezi haline getirildi.
“Ortak Kültürel Miras – Karadeniz Havzasında Girişimciliğin Gelişimi İçin Kaynak” projesi kapsamında Enez Kaymakamlığı tarafından 2018 yılında oluşturulan proje ile Enez ilçesine Su Sporları Eğitim Merkezi, Su Altı Müzesi ve alternatif dalış alanı kazandırıldı.
Konu hakkında bilgi veren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Enez Kaymakamlığı tarafından oluşturulan proje ile hem yıllarca atıl durumda olan binanın onarımı yapılarak vatandaşların hizmetine sunulmasından hem de bölgenin ticaretine ve turizmine katkı sağlayacak olmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti. 
Proje kapsamında Enez’e Su Sporları Merkezi ve Enez Limanı yakınına su altına yerleştirilen heykeller ile Su Altı Müzesi kurulduğunu belirten Başkan İba şunları kaydetti:
“Ağustos ayında faaliyete geçecek”
Enez’imizde Ağustos ayının sonuna kadar faaliyete geçecek Su Sporları Eğitim Merkezi ile özellikle yaz döneminde vatandaşımıza Su Altı Dalış, Yüzme, Kano, Fitness, Pilates, Resim, Ebru ve Müzik alanında eğitim verilmesi planlanmaktadır. 
“Enez, Trakya’nın yeni cazibe noktası haline gelmiştir.”
Enez’de arkeolojik kazılarda bulunmuş ve Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde sergilenen 3 eser ile Enez’de bulunan kale surlarının birebir imitasyonlarının yapıldığı dev asal büyüklükteki halleri ile birlikte toplamda 4 eser Enez Limanı yakınında, yaklaşık 18 metre derinliğe yerleştirilerek bir su altı müzesi kurulmuştur. Eserlerin 18 metre derinliğe bırakılmasından dolayı bir yıldız dalgıçların da dalabileceği bir su altı çekim noktası oluşturulmuştur. Özellikle dalgıçlar ve su sporlarını sevenler için Enez yeni bir cazibe noktası haline gelmiştir.  
Projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Edirne Valiliği’mize ve Enez Kaymakamlığı’mıza teşekkür ederim.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30