banner78
banner25

En çok yabancı girişi olan ikinci il Edirne!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sınır istatistiklerine göre ocak ayında en çok yabancı turistin giriş yaptığı ikinci il olduğunu bildirdi.

Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'nin turistlerin gözdesi olmaya devam ettiğini, yabancı turist giriş sayısında geçen yıla göre artış yaşandığını belirtti.

Yabancı ziyaretçilerin en çok giriş yaptıkları sınır kapılarının bağlı olduğu iller sıralamasında ise 1 milyon 17 bin 34 ziyaretçiyle İstanbul'un birinci, 222 bin 494 ziyaretçiyle Edirne'nin ikinci olduğunu hatırlatan Gürkan, şunları kaydetti:

"Edirne’de turist sayısında bir önceki yıla göre 31 bin 877 kişinin artmış olduğunu görüyoruz. Edirne, ülkemizdeki ekonomik krizden neredeyse etkilenmedi.

Özellikle hafta sonu kentimizi tercih eden Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistler burada alışveriş yapıyor, yemek yiyor, eğlence mekanlarını tercih ederek, kentimizin ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. Edirne, Bulgar ve Yunanlı ziyaretçilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Daha önce de söylediğim gibi turizmin kalbi Edirne’de atmaya devam ediyor."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30