banner137
banner25

Emine Erdoğan’a büyük saygısızlık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 2015 yılında hayata geçirilen Bereket Ormanları Projesi ile 81 ilde bin 523 hektar alanda 1 milyon 157 bin 523 fidan dikilmesi projesinin Edirne ayağında tam anlamıyla bir skandal yaşandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan adına tüm Türkiye’de belirlenen araziler üzerinde kurulması planlanan Bereket ormanları projesinde Edirne sınıfta kaldı.

2012'de Emine Erdoğan'ın himaye ettiği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulanan "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, vali eşlerinin öncülüğünde, Türkiye'deki orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşvik edilmesi amacıyla başlatılan projede Edirne merkez Değirmenyeni köy seçildi.

26 Mart 2015 yılında Değirmenyeni köy bin 834 parsel üzerine dikilmesi planlanan ve gelir getirici ürün olarak köylülerin hizmetine bırakılması hedeflenen fıstıkçamı, dut, badem, ceviz, defne, harnup gibi gelir getirici tür fidanlar ekilmesi planlanırken sadece tabelanın dikilmesi ve fidan dikiminin 5 yıldır yapılmamış olması, Emine Erdoğan adına büyük bir saygısızlık olartak nitelendirildi.

Yerinde giderek yaptığımız inceleme sonrasında söz konusu alan üzerinde tabelanın var olduğu,o dönemde önünde bolca fotoğraflar çektirilen sözde orman alanı üzerine fidanların dikilmediği görüldü.

CHP il başkanı Fevzi Pekcanlı’nın da gündemine aldığı Edirne’de ki 401 bin dönüm araziye 26 milyon 650 bin fidanın ekilmesinin mümkün olamayacağı eleştirisini de doğrulayan nitelikteki bu uygulamanın sadece lafta kaldığı net bir şekilde ortaya çıkmış oldu.Ekilmesi planlanan ancak ekilmeyen fidanların envanterlerde ekildi gibi gösterilmesi ise akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

5 yıl geçmesine rağmen ekildi denilerek ekilmediği açıkça görülen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan’ın adı geçmesine rağmen bu kadar ciddiyetten uzak bir bürokrat anlayışıyla adeta unutulan sözde Bereket ormanının akıbetinin bu saten sonra ne olacağı veya neler yapılacağı ise merak konusu.

Her iki bakanlığın il’de bulunan bürokratlarının bu denli vurdumduymaz olması ve özellikle fidanları dikmekle yükümlü bulunan Tarım Orman İl Müdürlüğü’nün böylesi önemli bir detayı nasıl atladığı ise şimdiden cevap bekleyen sorular arasında yerini aldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30