banner137
banner25

Elektrikle yayın avlıyorlar!

Yayın balığının yaşam alanlarından biri olan Meriç nehrinde avlanan yayın balıklarının avlanış metodu denetimsizliği gözler önüne serdi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir kişi yaptığı ihbarla yayın balıklarının son günlerde Meriç nehrinde gelişi güzel avlandığını ve avlayan kişilerin askeri yasak bölgeler başta olmak üzere bazı noktalarda yayın balıklarının elektro şok aletleri ile avladıklarını iddia etti.

Yazılı ve görsel medyada son günlerde yer alan haber ve fotoğraflarla katliamın yapıldığına dikkat çeken kişi, yayın balığı avına yetkililerin seyirci kaldığını belirtti.

Duyarlılık göstererek yetkililerin bu duruma el atması gerektiğini belirten vatandaş “her şeyden önce tezgahlarda ve el arabalarında 2, 2.5 metre uzunluğunda yayın balıklarının yakalandığını görüyoruz.Bizim gördüğümüzü ilgili kurumlar görmüyor mu?Her şeyden önce yayın balığının nasıl yakalandığını anlamak için balıkçı olmaya gerek yok.Balıkların bıyıklarına baksalar hayvanın nasıl yakalandığını anlayacaklar.Kapıkule altından başlayarak Meriç ilçesine kadar tüm hat üzerinde askeri yasak bölgelerde avlanma yapılıyor.Jeneratör veya elektro şok cihazı kullanarak avlanıyorlar.Adeta katliam yapılıyor.Hayvanların bıyıkları elektrikle avlanıldığını açıkça gösteriyor ama yetkiler nasıl görmüyor”dedi.

Tatlı sularda, özellikle jeneratör veya yüksek voltaj üretebilen şok cihazları ile balıkların yaşadığı tahmin dilen yerlere şoklama yapıldığı ve balıkların şok etkisi ile su yüzüne çıkarak öldüğü ve avlanıldığı biliniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30