banner78
banner25

Eğitimli köpeklerin gösterisi nefes kesti!

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü nedeniyle Edirne’de tören düzenlendi.

Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törende eğitimli köpekler yaptıkları gösteri ile adeta güne damgasını vurdu.

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178’nci yıldönümü münasebetiyle sabah saat 10:00’da tören düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemine binaen İl Jandarma Alay Komutanı albay Kamuran Ersan bir konuşma yaptı.Ersan konuşmasında polis ve Jandarma’nın kardeş kuruluşlar olduğuna dikkat çekerek hep birlikte çalıştıklarını,kentin asayiş ve güvenliği için ortak işler yaptıklarını kaydetti.

Albay Ersan konuşmasında “başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Türkiye Cumhuriyet’i Jandarması,kuruluşundan bugüne vatanın bölünmez bütünlüğü,bütünlüğün korunması,emniyet ve asayişin sağlanması gibi kamu düzeninin sağlanması,yönündeki hizmetleri ile büyük Türk milletinin sonsuz sevgi ve güvenini kazanmnıştır”dedi.

Konuşmaların ardından okullar arasında Jandarma konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törenin sonunda ise Jandarma’nın gözü,kulağı olan özel eğitimli köpekler eğitmenleri nezaretinde izleyenlere nefes kesen gösterilerini sundular.Bomba,iz takip ve narkotik konusunda uzman olan eğitimli köpekler önce eğitmenlerinden aldıkları komutları nasıl yerine getirdiklerini gösterdiler ve daha sonra patlayıcı madde yapımında kullanılan bir malzemeyi saklandığı yerde nasıl bulduklarını gösterdiler.Tören Jandarma tarafından kullanılan teçhizat ve ekipmanların gezilmesi ile son buldu.

Törene Edirne Valisi Günay Özdemir,Belediye Başkanı Recep Gürkan ve diğer il protokol üyeleri katıldılar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30