banner78
banner25

Eğitimdeki düşüşün sebebi ne?

Edirne’nin eğitim ve öğretimdeki başarısının her geçen gün kötüye gittiğini adeta tescilleyen başarı grafiğinde nereden nereye gelindiği açıkça görüldü.

Son yapılan LGS sınavı ile iller sıralamasında 50’nci sıraya gerileyen Edirne’de, konusunda uzman kişiler,bunun sebebinin Edirne eğitim durumunu bilemeyen kişilerin idari kadrolara getirilmesine bağlı olduğunu kaydettiler.

Yıllar önce “vizyon kent projesi”kapsamında sahalara inenlerin İstanbul başta olmak üzere diğer illerden kendilerine yakın isimleri bu kadrolara atayarak eğitimi içinden çıkılmaz bir hale soktuklarını ifade ettiler.

Sürecin iyi yönetilemediğinden dolayı Türkiye genelinde birinci sırada olan eğitimin son yıllarda hızla gerilediğini belirten konusunda uzman kişiler “gençliğin durumu ortada.Özel okullar veya Devlet okullarında durum ortada.Öğretmenlerin öğrenci ile olan diyaloğu bir yere kadar.Tv’lerde oynatılan filmlerin dahi gençlik üzerinde inanılmaz bir etkisi var.Ancak eğitim kadrosunun da kendisini bir anca silkelemesi gerekiyor yoksa ilerleyen yıllarda Edirne son sıralara oturmaya mahkum olacak”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin KAÇIN 5 yıl önce

26.10.2011



MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA

ANKARA



20/10/2010 tarihinde Edirne’de teröre lanet mitinginde saat 13:00 - 14:00 saatleri arasında yerel halkın katılımının dışında Türkiye Gençlik Birliği üyeleri adı altında 20-40 kişilik lise öğrencisi de katılmışlardır. ( 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi- Edirne Lisesi – Yıldırım Anadolu Lisesi ) Eylem sonunda 'Kahrolsun pkk, işbirlikçi akp', 'Ne abd ne ab tam bağımsız Türkiye'. 'Hainler pusuda, komutanlar zindanda' . ‘PKK mecliste komutanlar hapiste’ sloganları başlarında üniversite öğrencilerinin yönlendirmesi ile lise öğrencilerince dakikalarca söylenmiştir. 18 yaşını doldurmamış lise öğrencileri siyasi partilerin kıskacındadır. Bu olayın gerçekliği o saatteki okul devamsızlık kayıtlarından takip edilebilir. Türkiye Gençlik Birliği 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi- Edirne Lisesi – Yıldırım Anadolu Lisesi’nde; Öğrenci İmecesi Derneği ise Edirne Fen Lisesi – Edirne Lisesi – Edirne Anadolu Öğretmen Lisesinde örgütlenmektedir.

Avatar
Hüseyin KAÇIN 5 yıl önce

03/10/2011 ve 11/10/2011 tarihli dilekçelerimde belirtiğim gibi Edirnede ortaöğretim kurumlarında ideolojik yapılanmaların mevcut olduğu bu ve ileride buna benzer olacak olaylarda ortaya çıkacaktır. Bu olaylar sonucunda Edirnede ilköğretim kurumlarının SBS sınavlarında gösterdiği üstün başarı ortaöğretim kurumlarının LGS-LYS sınavlarında aynı başarıyı gösterememesine sebep olmaktadır. Ortaöğretim kurumlarında düzenlenen törenlerde zaman zaman hükümeti eleştiren ifadeler kullanılmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konuya duyarsızlığı bu olayların artmasına sebep olmaktadır. Bu gibi olayları ortaya çıkardığım için şahsım bir günah keçisi konumuna getirilerek asılsız dilekçelerle asılsız tutanaklarla sorunlu adam imajı yaratılarak cezalandırılmam hedeflenmektedir. Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesinden ayrılmamdan sonrada küfürler ederek öğretmene saldırdığıma yönelik tutanaklar tutulmuştur. Dilekçelerimde belirttiğim hususların Edirne Teftiş Kurulu müfettişlerince soruşt....

Avatar
Hüseyin KAÇIN 5 yıl önce

Dilekçelerimde belirttiğim hususların Edirne Teftiş Kurulu müfettişlerince soruşturulması durumunda sadece şahsım suçlu çıkartılacak ve yine cezalandırılmış olacağım. Edirne İlinde mezhep ve ideolojik yapılanmaların öğretmenler ve idareciler boyutunda olması nedeniyle dilekçelerimdeki iddialarımın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hakkımda açılacak olan tüm soruşturmaların Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince tarafsızlık ilkesi gereğince yürütülmesini talep etmekteyim. Bu hususta;

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Hüseyin KAÇIN

banner30