banner137
banner25

Eğitimde güler yüz şart!
Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen eğitim seminerleriyle okul müdürlerine ''gülümseyin, tebessüm edin'' mesajı veriliyor.
Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TRAKYAKA) desteğiyle yürütülen proje kapsamında, eğitim yöneticilerinin kurumsal yönetim ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Okul müdürlerine eğitim veren yaşam koçu Selva Eratalar, iyi bir iletişimin tebessümle başlayacağını söyledi.
Gülümsemenin samimiyetin göstergesi olduğunu anlatan Eratalar, ''Çinlilerin 'gülümsemesini bilmiyorsan, dükkanını açma' diye bir atasözü var. Hafif bir tebessüm, iletişime başlarken size artı puan getirmiş oluyor. Sempati duyduğunuz zaman karşı tarafı daha net dinlemek istiyorsunuz ve daha açık oluyorsunuz. Nasıl daha iyi bir iletişim kurabileceğimize baktığımız zaman birebir göz teması çok önemli. Kimle konuşuyorsak mutlaka gözlerinin içine bakmalıyız'' diye konuştu.

-''Eğitim şart''-

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise eğitimin kalitesini topyekun artırmak amacıyla tüm eğitim çalışanlarını kademeli şekilde çok kaliteli ve düzenli eğitimden geçirmeyi düşündüklerini anlattı.
Eğitim yöneticilerinin iş alanı itibarıyla zamanlarının yüzde 65-90 arasındaki bölümünün iletişimle ilgili olduğuna dikkati çeken Özcan, eğitim yöneticilerinin yakın iletişimde olduğu kişilerin kendilerinden hizmet alanlar ve çalışanlar olduğunu, bu nedenle etkili iletişim kurmak durumunda olduklarını bildirdi.
Eğitim yöneticilerinin ''biz'' ruhu içinde kurumlarına liderlik yapmak suretiyle etkili olmaları gerektiğini anlatan Özcan, ''Bu etkinliği sağlayabilmek adına TRAKYAKA'nın desteğiyle ''Yöneticilerin kurumsal yönetim ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi'' konulu seminer düzenledik. Şuanda 30 proje arasından seçildi ve Edirne'de resmi kurumlar bazında kabul edilen tek proje bu. Çok ciddi bir hazırlık safhası geçirdik'' şeklinde konuştu.
''Eğitim yöneticilerinin etkili bir kurum kültürü oluşturmaları noktasında özellikle liderlik ve iletişim becerilerini ön plana çıkararak daha etkili olmalarını düşünüyoruz'' diyen Özcan, sözlerini şöyle tamamladı:
''Bulundukları konumda etkili olmayan insanlar hiçbir yerde etkili olamaz. Bu etkinliği sağlayabilmek için de devamlı surette yöneticilerin kendini geliştirmesi ve dönüştürmesi gerekiyor. Burada özellikle eğitimde ve yönetimde liderlik konuları üzerinde durulacak.
Etkili iletişim teknikleri, ekip çalışması, motivasyon, yönetimde psikolojik boyut ve temel yönetim becerileri konularında ciddi bir eğitim sürecimiz var.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30