banner78
banner25

Eğitim-öğretim yılı için tören düzenlendi!

Yeni eğitim - öğretim yılının başlaması dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Anıttaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası son buldu.

Milli Eğitim Müdürü Cırıt, yayımladığı mesajda, ileri toplumların üç ortak özelliğinin okumak, yazmak ve düşünmek olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin emeğinin öğrencilerin kutlu yürüyüşlerinde vazgeçilmez olduğunu ifade eden Cırıt, şunları kaydetti:

"İlginiz, sevginiz ve öğrenciye uzanan merhamet yüklü eliniz insanlığı ve insanımızı imar edecek olan en büyük güçtür. Bu düşünce ile emeklerinizin ve gayretli çalışmalarınızın karşısında duyduğum saygıyı ifade etmek istiyorum. Öğretmenler öğretmekten, öğrenciler öğrenmekten haz almalılardır. Öğrenci, öğrenme arzusunu kaybederse geriye sadece diploma alma ve sistem açıklarına karşı geliştirdiği manevra kabiliyeti kalır. Bu durum eğitimi felakete sürükler.

Eğitimin temeli dil ve matematik, ruhu ise iyi insan ve ahlaktır. Bu doğrultuda öğrenci merkezli sosyal sorumluluk projelerinin, öğretmenlerin ilgi ve gayreti ile öğrenme ortamlarını daha verimli hale getiren her türlü projenin destekçisi ve takipçisi olmak isteğimizi, bu alandaki heyecan ve kararlılığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Öğrencilerimizin sadece isimlerini değil hayat hikayelerini bilmeniz gerekiyor. Unutmayınız ki, iltifat öğrenciyi gayrete getiren paha biçilmez bir teşviktir."

Velilere de seslenen Cırıt, ebeveynlere okullarda ve öğrenme ortamlarında verecekleri destek ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

Okulların doğru bilgiye, doğru ve sağlıklı yollardan ulaşmanın yeni nesillere kazandırıldığı yerler olduğunu vurgulayan Cırıt, "Çalışmanın ürünü başarıdır. Öğretmenlerinizin yönlendirmesiyle yapacağınız her çalışmanın karşılığını mutlaka göreceksiniz. Okul sizin yuvanızdır. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi ve saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyorum. Pırıl pırıl bir gelecek ve aydınlık yarınlar sizleri bekliyor. Sizlere güveniyor, sizleri seviyoruz." dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30