banner137
banner25

Edirne Valisi Duruer, Mimar Sinan Vakfı'nı ziyaret etti
Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Mimar Sinan Vakfı'nı ziyaret etti.
Vali Duruer, ziyarette yaptığı konuşmada, Edirne'de eğitime, kültüre ve komşu ülkelerle ilişkilere önem verdiklerini söyledi.
Sivil toplum kuruluşu olarak vakfın yaptığı çalışmaların önemli olduğunu ifade eden Duruer, Mimar Sinan Vakfı'na çalışmalarında başarılar diledi.
Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Hasan Gümüş ise Edirne'de şehir ruhunun canlandırılmasının önemini vurgulayarak, ''Edirne, köklü ve mazisi şanla, şerefle dolu önemli bir şehir. Ancak yaklaşık 150 yıldan bu yana Edirne'de bir şehir ruhu ve eşraf kültürü oluşmamıştır. Edirne'nin gerçek kimliğine ve ruhuna kavuşması için resmi makamlardan sivil topluma kadar herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Valiliğin 'Akademi Edirne' isimli çalışmasını ve komşu ülkelerle ilişkilerini bu açıdan önemsiyoruz'' diye konuştu.
Mütevelli Heyet Başkanı Şükrü Çeşme de vakfın çalışmalarıyla ilgili Vali Duruer'e bilgi verdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30