banner78
banner25

Edirne tava ciğeri için son 24 saat!

Sosyal medya platformu Twitter’da 1 milyon 200 bin takipçisi bulunan Gastronomi yazarı ve tv program yapımcısı,gurme Vedat Milor, başlattığı yeni ankette Edirne tava ciğeri ile ciğer şişi kıyaslaması yaparak bir anket başlattı.

Son günlerde yaptığı kıyaslama paylaşımları ile dünya lezzetlerini öne çıkarmayı amaçlayan Gastronomi yazarının Edirne ve Osmanlı mutfağı lezzetlerini defaten öne çıkardığı ve Edirne’ye gelerek bu lezzetlerin tanıtımı için çaba sarf ettiği biliniyor.

Twitter'da başlattığı anket ile takipçilerine "Tava ciğer mi, ciğer şiş mi?" diye soran Milor; “Uzun bir zamanın ardından, en iyi bildiğim işi yapmaya geri dönüyorum”diyerek bu defada ciğer yemekleriyle ilgili bir anket başlattı.

“Dünyanın birçok yerini gezdim, yemeklerini denedim. Bence ciğer yemekleri deyince çok özel bir mutfağa sahibiz. Hem çeşit sayısı fazla hem de lezzetli” diyen Milor, takipçilerine "Peki sizce farklı tekniklerle yapılan iki ciğer yemeğinden hangisi daha lezzetli oluyor?" diyerek tava ciğer ve ciğer şiş seçeneklerini sundu.

Söz konusu oylama dün başlayarak 2 gün süre ile askıda kalacak.Şu an için ciğer şiş’in önde gittiği oylamada bazı sosyal medya kullanıcıları da kendi platformlarında paylaşım yaparak Edirne tava ciğeri için destek arayışına girdi.Çok sayıda yorumun yapıldığı paylaşımın altında bazı kullanıcılar ciğer şiş’in mükemmel bir lezzet olduğunu ifade ederken Edirne ciğeri hakkında yapılan yorumlarında yerinde olduğu ve tanınmışlığının daha fazla olduğunu gözler önüne serdi.

Paylaşıma oy vermek isteyen kullanıcıların https://twitter.com/vedatmilor/status/1377985593754451976 linkine tıklayarak oylamaya katılabilecekleri ifade edildi.

Edirne Tava Ciğer Ustaları Derneği Başkanı Niyazi Yavuz ise dünya’daki birçok lezzeti test etmiş bir gastronomi üstadını iş yerlerinde ağırladıklarını ve düzenlemiş olduğu oylama işlemi ile Edirne ciğerinin bir daha böylesi bir isimle gündeme gelemsinin mutluluk verici olduğunu belirterek Vedat Milor’a teşekkür etti.

31 Aralık 2007 tarihinde tv’de yayınlanan Popstar Alaturka programının final gecesinde canlı yayında değerli jüri üyeleri Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Ebru Gündeş, Armağan Çağlayan ve program yapımcısı olan Osman Tan Erkır'ın sunumu ile Edirne ciğerini pişirip sunduktan sonra yapılan güzel yorumlarla beraber Edirne ciğerinin nam salmaya ve adının anılmaya başladığını belirten Niyazi usta; “belki Edirne mutfağının önemli damak lezzetlerinden biridir tava ciğeri.Ama bugün geldiği noktaya bakacak olursak bu lezzet için kilometrelerce yol yaparak Edirne’mize gelen misafirlerimiz var.Edirne’ye gelip ciğer yemeden dönen insan Edirne’den bir eksikle ayrılır.Sayın Milor üstad bizleri bu paylaşımı ile onurlandırmıştır.Pandemi sürecinde paket servisle de olsa Edirne insanı bu damak zevkine erişebildi.Ama misafirlerimiz maalesef ulaşamadı.Bu paylaşım milyonların aklına yine tava ciğeri getirdi ve o kokusunu arattı.Tek isteğimiz pandeminin son bulması ve tava ciğeri olan ilginin yeniden artması”diyerek vatandaşların oylamaya katılarak destek vermelerini istedi ve Milor’a şükranlarını sundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30