banner137
banner25

Edirne sütü AB'de!
Edirne'de çiftçilere ve işletmecilere, ''Sınır Bölgesinde Etkin, Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Uygulamaları'' projesi kapsamında eğitim semineri verildi.
''Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi Programı'' çerçevesinde Edirne Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği, Burgas Bölgesel Stratejiler Enstitüsü ile Avrupa Enstitüsü Burgas Şubesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında çiftçilere ve işletmecilere yönelik eğitim semineri düzenlendi.
Edirne Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, seminerde yaptığı konuşmada, birlik ve proje hakkında bilgi verdi.
Suiçmez, Burgas Bölgesel Stratejiler Enstitüsü ile Avrupa Enstitüsü Burgas Şubesi işbirliğiyle yürüttükleri projeyle sınır bölgelerindeki toprak, peyzaj, çevre koruma ve su kaynaklarının korunması açısından çiftçilerin çevreye karşı davranışlarının iyileştirilmesinin hedeflediğini belirtti.
Projeyle işletmecilere daha iyi bir mesleki yeterlilik sağlanacağını, aralarındaki bağları geliştirmek ve pekiştirmek amacıyla yeni ekolojik ve çevre dostu uygulamaların kullanımını teşvik edileceğini vurgulayan Suiçmez, proje kapsamında yarın da Kırklareli'de eğitim seminerinin düzenleneceğini kaydetti.
Seminerde, proje eğitmeni Hamza Bintaş, Kadir Abbasoğlu, Veselka İgnatova ile Vyara Stefanova proje kapsamında çeşitli konularda bilgi verdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30