banner78
banner25

Edirne kızına sahip çıktı!

Parti teşkilatlanma çalışmaları ve üye kayıtları anlamında il il dolaşmaya başlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Edirne’ye geldi.

Edirne’de büyük ilgi ve coşku ile karşılanan Akşener ilk olarak Havsa canlı hayvan pazarına gelerek burada üreticilerden bilgi adlı.

Havsa ilçesi ziyaretinden sonra Edirne’ye gelen Meral Akşener ve beraberindekiler büyük bir coşkulu bir karşılama ile karşılandılar.

Özel bir restoranda bayanlarla bir araya gelen ve yemek yiyen Akşener daha sonra kent merkezine makam aracı ile giderken Meriç köprüsü üzerinde bir grup gencin meşaleli gösterisi ile karşılaştı.Her iki yönde yakılan meşalelerin arasından geçen Akşener köprü geçisi sırasında kendisine gösterilen ilgiyi karşılıksız bırakmadı.

Selanik göçmeni olan ve Balkan kızı olarak bilinen Meral Akşener Edirne’de Balkan şehitliğine gelerek burada şehitler için dua etti ve daha sonra Adalet Kasrı’na giderek burada Adalet aramak,ülkeye barış ve huzurun gelmesini sağlamak adına bir Osmanlı geleneğini yaşatarak mektup bıraktı. Osmanlı döneminde Bakanlar Kurulu (Divan-ı Hümayun) ve Yargıtay olarak kullanılan Adalet kasrına 400 yıl aradan sonra ilk defa mektup bırakan kişi olan Akşener kendi el yazısı ile yazdığı mektubunda “Devlet ricaline..Milletin kendi irfanı içinde yaşasın.Ona sırt çevirme.Her zaman duy varlığını,toplumu yönetende diri tutanda bu irfandır.Böyle diyor şeyh Edip Ali.Devlet yöneten Osman Gazi’ye..İrfanımızdır bizi ayakta tutan,irfanımız ise adalet.Adalet huzur getirir,adalet zenginlik getirir,adalet hem dinimizin,hem engin kültürümüzün bize emaneti emrettiği gerçektir.Yöneten adil olmalı,milleti duymalı,eşe dosta değil, bütün bir millete baş koyduğunu unutmamalı.Milletin ağlıyorsa gülemezsin,milletin aç açıktaysa sefa süremezsin…Milletin evlatlarında gelecek korkusu varsa,sen kendini güvende hissedemezsin.İyiden korkma iyi şeyler söylemek zorundasın.Daha iyisini yapmak zorundasın,milletinin sana bahşettiği gücün,verdiği makamların hakkını ancak böyle verebilirsin.İyilik adil olmakla başlar.Önce adil olun ki her şey iyi olsun”dedi ve mektubu 400 yıl önce olduğu gibi seng-i arz taşına bırakarak üzerine kırmızı gül koydu.

Yoğun ilgi ile karşılaşan Akşener Balkan şehitliğini gezmeye gelen vatandaşlarla tek tek fotoğraf çektirerek kimseyi geri çevirmedi.

Buradaki ziyaretini tamamlayan Akşener daha sonra Arasta çarşısı esnafını ziyaret ederek sohbet etti ve ardından Eski cami’ne giderek namaz kıldı.Tarihi Alipaşa Kapalı çarşısını da gezen Akşener burada esnaflarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.Esnafla sohbet ettiği sırada Dünya Halter Şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun hayatını kaybettiğini öğrendi ve “Cenabı Hak rahmet etsin. Mekanı cennet olsun inşallah. Naim ülkemizi çok iyi temsil eden bir kardeşimizdi ve bizlerin hemşehrisiydi. Ailesine, sevenlerine, milletimize başsağlığı diliyorum. İyide bir insandı. Biz beraber seçim çalışması yapmıştık. O belediye başkan adayıydı. Ben belediye başkan adayıydım. Siyasi çalışma yapma fırsatı bulmuştuk. Uyumlu, sakin, sevecen, insan seven bir insandı.Çok üzüldüm” dedi.

Balkan kızı ve eşi Karadenizli olan Meral Akşener Edirne’de Balıkpazarı çarşısından evine bir kilo hamsi aldı.

Akşener daha sonra partisinin üye kadını yapmak üzere Saraçlar caddesine geldi ve burada kendisi için halka seslenmesi adına hazırlanan platforma çıkarak konuşma yaptı.

Akşener’in konuşması öncesinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Saraçlar caddesinde binlerce insanın sevgisine mazhar olan Akşener gördüğü kalabalık ve ilgi karşısında “bana sadece imza atacaksın dediler.İlk üye yapılacak ya!Çıktım bunu görünce uçtum Allah biliyor ya uçtum.Çok teşekkür ediyorum gösterdiğiniz ilgiye”dedi.

Konuşmaları sık sık “Türkiye sizinle iyi olacak”şeklinde sloganlarla kesilen Akşener “şimdi bir iyi kelimesi bulduk.İyi parti kurduk.Türkiye şu anda dedikodudan ölüyor.Bizim siyasetçiler proje üretmeyi bırakmış dedikodu üretiyorlar.İYİ Parti öyle İYİ Parti böyle.İYİ Parti şöyle. Kardeşim İYİ partinin adını gençler buldu.O partiyi milletimiz kurdu. Hadi yeniden başarın da biz de görelim!Milletin Partisi İYİ Parti gençlerin partisi İYİ Parti.Ama kadın Genel Başkanı var bir kadın hareketidir İYİ Parti”diyerek kadınların kendisi ile beraber hareket etmesini istedi.

Son günlerde Atatürk’e yönelik söylemlerle ilgilide konuşan Meral Akşener İYİ Partinin herkese iyi geldiğini belirtti ve kadınların önderlik etmesi gerektiğini belirtti ve “Atatürk'e sövenlerin, özellikle yetim Mustafa'nın anasına sövenlerin o dillerinin lal olması için kadınların öne düşmesine ihtiyacım var.Kadınların elimden tutmasına ihtiyacım var.Kadınların elimi tutup benimle beraber koşmasına ihtiyacım var.Onun içinde birlikte beraber kadınlarımızla beraber inşallah Türkiye'yi iyi günlere, iyi şeylere, iyi sözlere, İyi dostluklara,iyi bir dış politikaya, iyi bir ekonomiye birlikte elele sizlerle birlikte götürmeye ihtiyacımız var”dedi.

Partisi hakkında dedikodu yapanlara seslenen Akşener “İyi Parti henüz 3 haftalık bir parti. Bizim buralarda bir söz vardır.İndir, kaldır derler. İndiriyorlar İyi Parti kaldırıyorlar iyi Parti.Madem bu kadar önemsiz dilleriniz şişti iyi partiyi konuşmaktan.Korkuyorlar korkuyorlar”dedi.

Düne kadar Atatürk’ün önüne gidilmesi konusunu eleştirenlerin bugün Atatürk’ün önüne giderek saygı duruşunda bulunduğunu belirten Akşener “29 Ekimde hepsi hastalanıyordu.Hepiniz doktor gibiymişiz.Adamlar turp oldu turp.Adamları turp ettiniz.Turp gibi oldu adamlar.Bir de gittiler Atatürk'ün karşısında sap gibi duruluyor diyorlardı.Sapın Ötesi.Böyle durdular böyle. Allah'ın sopası yok Allah'ın sopası yok.Ama milletin sopası var çıkardınız sopayı herkes böyle.En önemli şey milletin iradesidir İyi ki varsınız!”dedi.

Akşener konuşması sonrasında özel açıklamada bulunarak “bir göçmen kızı olarak bir yolculuk başlattık.Önce Ahlat’a gitmiştik şimdi Edirne’ye geldik.Edirne kızına sahip çıktı.Trakya kızına sahip çıkıyor.Dolayısıyla beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızın yanında beni çok onure ettiler.Türkiye iyi olacak inşallah.Balkanlar’a Rumeli’ye iyilik gelecek inşallah”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30