banner78
banner25

Edirne İmecesini uygulama ile yapacak!

Edirne Belediyesi dijital çağın gereksinimlerini bir bir hizmetine kazandırmaya devam ediyor.İçinde bulunduğumuz sıkıntılı sürecin dijital platformları öne çıkardığı gerçeğini benimseyen Edirne Belediyesi hayata geçirdiği yeni bir uygulama ile bu zor günlerde ihtiyaç sahiplerinin sorunların ivedilikle çözmek adına Edirne İmece platformunu oluşturdu.

Edirne Belediye Meclisi’nin olağan toplantısında da gündeme gelen ve kabul edilen İmece usulü ile yardımlaşma,sosyal medya platformları ve cep telefonu uygulamaları ile hayata geçirildi.Henüz yeni alt yapısı tamamlanan ve giderilecek bazı eksikliklerle ilerleyen birkaç gün içinde aktif olarak devreye girecek olan “Edirne İmece”uygulaması cep telefonları üzerinden yaşamımıza girmiş olacak. “Bir elin verdiğini diğer elin görmeyeceği” şekilde tasarlanan Edirne İmece Yardımlaşma Platformu, Edirne’de yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını toplumsal duyarlılık oluşturmak adına gönüllülük esasına dayanarak, el birliği ile karşılamalarını sağlayacak; ihtiyaç sahibi ve bağışçıyı ortak bir platformda buluşturan bir dijital platform.Bu mobil uygulama ile bağış yapmak isteyen kişiler arz; ihtiyaç sahipleri ise talep oluşturabilecekler. Yardım noktaları, yardım duyuruları lokasyon destekli olarak görüntülenecek.Mobil uygulama sayesinde, ihtiyaca yönelik ürün özellikleri ve görsellerinin de paylaşılabileceği kitap, kırtasiye, eşya, yemek, hayvanlar için mama vb. gibi bağışlar alınıp ihtiyaç sahipleriyle buluşturulacak.

Konu hakkında uygulama içeriğine yazılı bir metin koyan Edirne Belediye Başkanı recep Gürkan “Edirne’miz için umutlarımızı,hedeflerimizi,hayallerimizi hep birlikte gerçekleştirmek adına çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz. Bu amaca ulaşabilmek adına da yolumuza sizlerden aldığımız güç ve destekle sağlam ve emin adımlarla yürüyoruz.tarihten günümüze paylaşımı,dayanışmayı bir kent kültürü haline getirmiş Edirne’mizin bu kültürünü dijital platforma taşımak adına yeni bir adım attık.Edirne’mize yakışır projeleri bir bir hayata geçirmenin verdiği şevkle,yeni nesil teknolojileri de kent yaşamımızda daha etkin kullanmak adına;Edirne Belediyesi olarak Edirne İmece Yardımlaşma Platformu’nu siz değerli vatandaşlarımızın kullanımına sunarız”dedi.

Uygulama android cep telefonları için Google Play, İphone telefonlar için ise Apple Store’dan indirilebilecek.Uygulamayı indirdiğinizde ekranın alt kısmında bir el işareti göreceksiniz.İşarete dokulması halinde “Bağış Yapmak İstiyorum veya Yardıma İhtiyacım var”şeklinde iki ayrı ikon var.Yardım yapmak isteyenler veya yardım almak isteyenler burada önünüze gelecek olan bilgileri doldurmanız durumunda yardımını yardım sahiplerine belediye görevlileri tarafından ulaştırılırken,yardıma ihtiyacı olanlarda yine buradan aynı şekilde yardımı talep ettikleri yer ve noktaya kadar verdikleri lokasyonla alabilecekler.İstenmesi durumunda yardımı verende alan da güvenlik esasları gereği deşifre edilmeyecek.

Öte yandan yine yardım etmek isteyenler veya yardıma ihtiyacı olanlar Belediyenin 444 25 22 nolu telefon hattını arayarak bu hat üzerinden yardım alabilecek ve yardım ulaştırabilecekler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30