banner78
banner25

Edirne için iftar vakti!

Edirne Belediyesi’nin her yıl Ramazan Ayı Kadir Gecesi’nde geleneksel hale getirdiği “ Edirne Sofrası”nda yaklaşık 10 bin kişi iftarını açtı. Kadir Gecesi’nin tüm insanlığa barış getirmesini dileyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İnanıyorum ki; içimizdeki bu yaradan sevgisi, insanlık sevgisi Edirne’mizde ve ülkemizde tüm zorlukları aşacak; Türkiye tüm dünyaya örnek olacak bir ülke haline gelecektir” dedi.

Edirneliler ve Kadir Gecesi’ni Edirne’de geçirmek için kente gelen ziyaretçiler, Edirne Belediyesi’nin Saraçlar Caddesi’ne kurduğu ‘Edirne Sofrası’nda bir araya geldi. Edirne Belediye Başkanlığı tarafından kurulan Edirne Sofrası; 500 masada yaklaşık 10 bin kişiyi ağırladı.

İftar yemeğine Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Eşi Esra Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Büyükelçi ve Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Murat Ahmet Yörük, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Genel Meclisi ile Belediye Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesinde basın mensuplarına bir açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geleneksel hale getirdikleri ‘Edirne Sofrası’nda bir kez daha birlik ve beraberliği paylaştıklarını söyledi.

Türk Milleti’nin Kadir Gecesi’ni kutlayan Başkan Gürkan, “Kadir Gecesi’nin dünya üzerinde yaşayan tüm insanlara barış ve huzur getirmesini diliyorum. Edirne Belediyesi olarak ‘Edirne Sofrası’nın bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Sadece Edirnelileri değil; Kadir Gecesi nedeniyle Edirne’yi Selimiye’yi görmek için Edirne’ye gelen bütün vatandaşlarımızla; komşu ülkelerden gelen soydaşlarımız ile beraber Edirne Sofrası’nda buluştuk. Kadir Gecesi’nde iftarımızı birlikte açacağız. Kadir Gecesi’nin tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirsin. İnanıyorum ki bu içimizdeki yaradan sevgisi, insanlık sevgisi Edirne’mizde ve ülkemizdeki tüm zorlukları aşacak; ülkemiz tüm dünyaya örnek olacak bir ülke haline gelecektir. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’mız var. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

İftar saatinin gelmesiyle birlikte binlerce kişi okunan dualar eşliğinde aynı anda orucunu açarak, iftarını yaptı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30