banner137
banner25

Eczacınıza kızmayın!

Geçmiş dönem Edirne Eczacılar Odası Başkanlığı görevini yürüten Eczacı Bülent Varel eczanelerde yaşanan ilaç sıkıntısına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı çağrıda “eczacınıza kızmayın”diyerek hem halkı bilgilendirdi hem de Sağlık Bakanlığına gönderme yaptı.

Hastalara yazılan bir çok ilacın eczaneler ve depolarda bulunmaması üzerine bir çok hastanın mağdur olduğunu belirten Varel ilacın bulunmamasının 2 nedene bağlı olduğunu belirterek kamuoyunu aydınlatma gereği duymuş.

Eczacılar ile vatandaş arasında yaşanan diyalogların kendilerini üzdüğünü,sorumluların eczacılar değil Sağlık Bankalığı olduğuna dikkat çeken Varel sosyal medya paylaşımında şu satırlara yer vermiş.

SEVGİLİ HASTALAR

EVET BAZI İLAÇLARINIZI ECZANELERDE BULAMIYORSUNUZ..!

Şu soğuklarda eczane eczane geziyorsunuz ama yine de bulamıyorsunuz.

Bazılarınız pes ediyor, bazılarınız ağlayacak kadar doluyor ama faydası olmuyor; bizler de sizlerin bu hallerinizin karşısındaki çaresizliğimizden mahçup oluyoruz.

İlacı bulamayışınızın 2 nedeni var;

1) Sağlık Bakanlığı yıllardır kuru 2,59 üzerinden hesaplayarak ithal firmalara fiyat veriyor. İthal firmalar da artık ülkemize ilaç vermeye hevesli değiller. Birçok ilaçlarını pasife aldılar ya da vermiyorlar.

2) 1 kilo salçanın 3 katı, 1 kilo sebzenin 4 katı, yakıtın 2 katı zamlandığı ülkemizde, zam gelmeyen tek sektör; İLAÇ.

Hatta tam aksine, 18 Aralık’ta yüzlerce kalem ilacın fiyatı astronomik oranlarda düştü. Bu nedenle yerli firmalar da artık ilaç üretmiyorlar. İlaç üretmemenin cezası olduğu için, üretimi yavaşlatıyorlar, ihtiyacı karşılamıyorlar.

İthal ve yerli firmalar personel çıkarma, masrafları kısma vb birçok önlem alıyorlar; yine de bu enflasyon, bu kur oranları, bu vergiler, bu masraflar karşısında çaresiz kalıyorlar.

Yabancılar ülkeye ilaç vermeyip, yerliler de üretimi yavaşlatınca; mağdur olan yine halkımız, hastalarımız oluyor.

-Eczane kalfası, ilaç mümessili, eczacı vs işsizler ordusuna ekleniyor.

-Hastalar ilacını bulamıyor.

-Tedavi ve muayene maliyetleri artıyor.

Ülkece zor günlerden geçtiğimiz şu kritik günlerde, Allah hepimizin yardımcısı olsun..!

LÜTFEN İLACINIZI BULAMIYORSUNUZ DİYE,

YA DA İLAÇ FARKLARI ÇOK DİYE,

ECZACINIZA KIZMAYINIZ..!

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30