banner137
banner25

Eczacılar günü kutlandı!

Edirne'de, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyularak tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, saygı duruşunun ardından anıta çelenk sunuldu.

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Uygar Güler, burada yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle Eczacılık Günü'nü buruk şekilde karşıladıklarını söyledi.

Eczacıların 7 gün 24 saat halk sağlığı hizmeti vermeye devam ettiğini belirten Güler, "Görevimizin başındayız. Ne yazık ki bu süreçte birer birer eksildik. Edirne'de sevgili meslek büyüğümüz Süreyya Zıpkınkurt'u kaybettik. Bununla beraber Türkiye genelinde meslektaşlarımız ve teknisyenlerimizi kaybettik." dedi.

Gündeme dair yöneltilen sorulara da cevap veren Edirne Eczacılar Odası Başkanı Uygar Güler vatandaşların salgının ortaya çıkmaya başlaması ile medyadan duyulan ve salgın tedavisinde önlemek amaçlı kullanılan ilaçlara yönelik stoklama amaçlı talepler geldiğini ifade ederek “bunlar reçete ile satılan ilaçlardı ve sağlıklı bir kişinin kullanmaması gereken ilaçlardı.Onun yanında çeşitli ilaçlarla ilgili talepler oluyor”diyerek vatandaşların kişisel hijyen ve maske konusunda dikkatli olmaları ve bağışıklık sistemlerini güçlü tutmalarının önemli olduğunu kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30