banner78
banner25

Ecdat gibi yapamıyoruz!

2006 yılında onarıma alınan ve bir daha eskisi gibi yapılamayan tarihi taş köprülerin zemin taşları içler acısı durumda.

Gerçekleşen onarım sonrasında bir türlü eski zaman taşlarının özelliğine dönemeyen ve 11 yılda iki üç defa aynı sorundan dolayı onarım gören taş köprülerden Meriç ve Ekmekçizade Ahmet paşa (Tunca Köprüsü) sürücülere zor anlar yaşatmaya devam ediyor.

1 yılı aşkın bir süredir zemin taşlarında meydana gelen yıpranmadan dolayı araçların yürüyen aksamları başta olmak üzere jant ve tekerleklerine zarar veren taş köprülerin zemin taşları için yetkililerin bir çözüm arayışında olmaması eleştiri konusu oluyor.

Yetkililerin adeta seyrettiği,onarımı için bir çaba sarf etmediği köprülerin zemin taşları için vatandaşlar ve sürücüler “ecdadın o yıllarda yaptığını bizler bu yıllarda bu teknoloji ile yapamıyoruz.450 yılı aşkın bir süredir kullanılan köprülerin zemin taşları ilk defa bu kadar içler acısı durumda.Araçlarımızın lastikleri yarılıyor,jantları yamuluyor ama yetkililer hala seyrediyor”diyerek sitem ettiler ve “utanmalılar”dediler.

Konusunda uzman kişilerin görüşlerine göre ise gerçekleşen onarımlarda zemin taşı olarak kullanılan taşların uygun olmadığı belirtilirken; aynı hatanın tekrar tekrar yapılıyor olması ise sorumsuzluk olarak nitelendirildi.

Öte yandan komşu ülke Bulgaristan’ın Svilengrad kasabasında bulunan Meriç Köprüsünün birebir aynısı olan ve Meriç nehri üzerinde bulunan Koca Mustafa Paşa Köprüsü yapılan onarım ve bakım sonrası Türk makamlarına adeta “onarım öyle olmaz böyle olur”dedirtti ve komşu ülke yetkilileri ecdadımızın yaptığı köprüyü araç trafiğine kapatarak ışıklandırdı ve zeminde bulunan asfaltı sıyırıp 500 yıl önceki haline getirdi.Araç trafiğine kapatılan köprünün üzerine konulan oturma grupları ile köprü bambaşka bir havaya bürünürken yılların yükünü çeken köprü bu sayede rahat bir nefes almış oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30